Igyekszem viszonylag egészséges dolgokat prezentálni az ebédlőasztalra, és bár nem vagyunk vegák, a Vegagyerek blogot nagyon szeretem, mert egyszerű, de újszerű recepteket kínál, csak én általában nem vegán módon készítem el őket (az amarántos palacsintáját például muszáj kipróbálnotok). Ez a hipergyorsan elkészíthető élesztőmentes zsemleszerűség reggelihez, vacsorához is tökéletes lehet. Az alapját innen vettem kölcsön, tulajdonképpen csak a liszteken változtattam, tönköly- helyett teljes kiőrlésű búzaliszt és rizsliszt került bele, illetve egy kis amarántliszt, de ez elhagyható.
A recept:
500gr teljes kiőrlésű búzaliszt2 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál amarántliszt (elhagyható)
1 púpozott teáskanál só
3dl tej
3 evőkanál margarin (gyúráskor szoktam hozzáadni egy kis kókuszzsírt)
1 tasak sütőpor
lenmag tetszés szerint
A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük a tejben felolvasztott margarinnal.
ezek itt teljes kiőrlésű lisztből készültek |
Témába vágó posztok Sütőtökös kifli Ropogós héjú kenyér