ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Húsvéti dekoráció: tavaszi virágok, kupak-recycling

2013. március 29. - időtetrisz

A körzetünkben jelenleg elérhető tejet olyan tejesdobozban árulják, amelyik alul karton, felül pedig műanyag. Az alsó részből készültek a húsvéti meglepetésdobozok, a felső részekből pedig már egy óriási kupac kupak gyűlt össze. Megtartottam, mert a múltkor ilyenekből vicces kupak-pénztárcákat gyártottunk. Most a tavaszról még mindig csak álmodozva ebből barkácsoltunk húsvéti dekorációt.

Mindössze egy olló, ceruza és néhány szívószál kellett hozzá.
Először körbevágtam a a papír-műanyag találkozás kemény keretét, majd ceruzával halványan előrajzoltuk a mintát. A szirmok kivágásához egy kisebb, könnyebben irányítható olló alkalmasabbnak bizonyult.
Ezen a ponton felmerült, hogy a növényhatározóban megnézzük a virágszirmok variációinak sokaságát, így foglalkozásunk edukációs jelleget is kapott. Egy idő után jöttek a saját ötletek, leginkább aszimmetrikus kompozíciók irányába... Elég sokáig tudtuk variálni, és itt még nem is fejeztük be.
A virágok szárai szívószálakból készültek, úgy, hogy kissé meghajlítottuk, és rácsavartuk a kupakot. Könnyen hagyta magát.
Volt egy kis adagnyi, frissen kiürült bazsalikomos földünk, abból virágágyást gyártottunk...
... egyébként meg szurkáltuk vázákba, fél almába, kenyérszeletbe terített asztalt is lehet vele dekorálni, ha valakinek bejön ez a recycle-stílus (nekünk nagyon), aztán pedig bevonulhat a gyerekszobába, további játékok kellékeként, illetve kupak-pénztárca is készülhet belőle.
Ha lenne kertem, most tuti teleraknám ilyenekkel: eshet a hó, akkor is virágos marad.

Itt mindenféle további Tetrisz-ötletet találtok a húsvéti készülődéshez: locsolók, terítés, takarítás, finom falatok, játékok, tojásfestés témákban – a hétvégén jól jöhetnek. Piktória zsebtükreiért pedig még ma (március 29, péntek) éjfélig játszhattok.

És akkor:
„Szevasz, Tavasz”-t és jó Húsvétolást mindenkinek!

Témába vág még Ünnepi Tetra Pak: kártyák és ajándékdobozok Adventi naptár kupakokból és Tetra Pakból

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr758802938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása