ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játék nulla előkészülettel #3 : 3 gyerekmóka

2013. április 11. - időtetrisz

Az eszközigény nélkül játszható, a másfél-két évesekhez szóló játékokból sosem elég. A legjobb bennük, hogy nem kell napokkal előtte kitalálni, vásárolni, vágni, ragasztani, rossz idő esetén pedig igazi jokerek tudnak lenni. A mostani mókák nem a finommozgások, inkább a koordináció fejlesztésében jeleskednek.

Menj végig rajta!
A játékhoz tökéletesen megfelel egy léc is, vagy bármi, amire biztonsággal rá lehet állni és amin végig lehet menni. Játékból pedig bármi lehet. Itt most egy fel nem tett IKEA-polcból lett mászóka (most nézem, hogy matchbox garázsnak is tökéletes lesz). Kb 20 centi magas, és olyan széles, hogy a mászást is lehet rajta gyakorolni.
A kisfiam először még kért hozzá segítséget, mert a rettegett magasságokban olyan félelmetes volt felállni, de néhány kör után egyedül is működött a dolog.
Bátorságáért és ügyességéért heves tapsviharral jutalmaztuk.
Guríts!
Ehhez a játékhoz egy labda és néhány vécépapír gurga (az örök klasszikus) szükséges. Ez tulajdonképpen egy fapados kugli, a feladat, hogy a labda segítségével az összes gurigát felborítsuk. A labdák méretével lehet könnyíteni vagy nehezíteni a dolgon. Kis labdával nehezebb, nagy labdával könnyebb a célzás.
idotetrisz_jatszatos1
Az óriáslépés
Ragassz néhány színes ragasztócsíkot a padlóra, olyan messze, hogy a gyerkőcnek jó nagyot kelljen lépnie egyiktől a másikig. Csak a ragasztócsíkokra szabad lépni. Nálunk kellett egy kis szülői bemutató, utána már futás közben is ment a feladat. (Sajnos ezt már nem tudtam fotókkal is dokumentálni, mert mindig kiszaladt a képből.)
 
Nálatok melyik válna be a legjobban?
 
Akit érdekel még a téma,
nulla előkészületes játékok még itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr548802910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anikó Nagy 2013.04.11. 11:18:53

Mi hasonló egyensúlyozó játékot játszunk a feltekert szőnyeggel :)

puszedli 2013.04.11. 17:25:41

:) jó lehetett!
süti beállítások módosítása