ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Felnőttparty gyerekkel – avagy ki pisilt ki az ablakon?

2013. június 24. - időtetrisz

Ha végre adódik alkalom, hogy a barátaiddal megszervezz egy isteni kerti partit családostul, gyerekestül, és minden összejön, az eső sem zuhog és beteg sem lesz senki... Ám ekkor a gyerekek ahelyett, hogy szépen eljátszanának, ahogy azt képzeltétek, a nyakatokon lógva nyafognak. 
Egyperces megoldás a gyerekek és a felnőttek közös szórakoztatására nagyobb társaságban.




A játék lényege, hogy minél több (ciki) sztori gyűljön össze a jelenlevőkről. A sztorikat, pontosabban a személyt, akivel megesett, a gyerekek csapatokban gyűjtik.

Gyorsan 2-3-4 fős csoportokra osztjuk a gyerekeket, kezükbe nyomunk egy papírcetlit, és ráírunk egy kérdést (minden csapatéra mást), amelynek a megoldása az egyik jelenlévő felnőtt. Pl.: Ki pisilt ki a nagymamája ablakán gyerekkorában?  A gyerekek egyesével kérdezgetik a közben békésen beszélgető felnőtteket Te voltál az, aki...? Aki magára ismer, az ír egy újabb kérdést a papírra, amely egy másik élményre utal, és amelyikre a válasz megint a jelenlévők egyike.

A játékot időre érdemes játszani, mi kb. 35 perc után fejeztük be, de a gyerekek még gyűjtögettek volna boldogan. Az a csapat nyer, aki több kérdést kapott. A kérdéseket érdemes felolvasni, hogy végre mindenki pontosan megtudhassa, hogy pl. Atti egyszer tyúkot pörgetett a feje fölött, Palkó pedig eltörte Péter ujját egy kártyapartin.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr218803088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása