ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Fürdés a patakban – budapesti nyár

2013. július 22. - időtetrisz

Pancsolás, gátépítés, tapicskolás a természetben, az erdőben vagy a réten, budapestieknek? Két órás ovi utáni, de egész napos itthon nyaralós program is keveredhet belőle. A patak partján a buszmegállótól 4 perc sétányira is dagonyázhatunk, ha vízesésre vágyunk vagy 20 percnyire, ha napos réten heverésznénk, amíg a kölköcskék a vízben mulatnak. Paprikás-patak Solymárnál.


Kb. két hetente egyszer biztosan elzarándokolunk a Paprikás-patakhoz. Babakocsival, futóbiciklivel vagy gyalog. A rétig tartó szűk 2 km-es távot már volt, hogy kétéves kislányom is végigtotyogta.

Útközben ugyanis annyi a kaland (híd híd hátán, vízesés, sziklamászás, forrás), hogy a táv fel sem tűnik. De kezdjük az elején:

BKV-val, autóval is könnyen megközelíthető a hely. A hűvösvölgyi buszmegállóból induló 164-es és a 64-es busz is megáll Solymár legelején, a Kökörcsin utcánál. Autósok ugyanitt Budapestről érkezve a balra található benzinkút mellett ingyenesen parkolhatnak. A Kökörcsin utcai buszmegállóból 20 métert visszasétálva már meg is látjuk az erdőbe vezető utat (kitáblázva).

Bejárat
 És néhány lépés után trappolhatunk is át az első hídon.


Kb. 300 méternyire az út elejétől már hallható a néhány méteres vízesés zubogása.


Itt ha meg akarjuk nézni le kell térni az útról (babakocsit, biciklit hagyjuk fönt), és kezdődhet az első hajóeszkábálás: nekünk nem sikerült olyan levélhajót összeütni, amelyik éppségben lezúgott volna a vízesésen.
A vízeséstől szintén néhány száz méterre a következő kaland a sziklamászás. A dolomitfal megmászása három éves kortól igazi (koncentrációt igénylő, de teljesíthető) kaland.


Volt, hogy a gyerekeink másfél órát töltöttek itt; máskor csak megmásztuk, és 10 perc múlva folytathattuk is az utunkat.

A most következő hosszabb szakaszban kb. 800 métert is meg kell tennünk, amíg elérünk a Rózsika- forráshoz és az előtte kiépített tűzrakóhelyekhez.


A forrás után a patakkalandra vágyóknak a célállomás a szemetes konténer után nyíló Milleniumi rét. (Esküszöm, a konténer az egyetlen szépséghibája az útnak)

Itt a patakozás mellett labdázni, tüzet rakni, heverészni is bőven lehet. A profibbak teljes pancsolófelszereléssel érkeznek. A mi menetfelszerelésünkbe nyáron a fürdőruha, a törölköző, a váltóruha, a homokozóvödör, az ásócska, a napkrém és a piknikpaplan tartozik. Fél nap után is úgy kell indulásra könyörögni a gyerekeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr498803132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puszedli 2013.07.22. 09:28:43

ez nagyon ott van! már most indulnék:)

Balázs Barbi 2013.07.22. 21:43:13

nagyon klassz!
süti beállítások módosítása