ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Albumötletek a nyaraláson készült fényképek tárolásához

2013. július 31. - időtetrisz

Szép lassan szaporodnak a nyári fotók, lehet válogatni, előhívatni, albumba rendezgetni őket. A fotósboltokban sokféle albumot lehet kapni, de a legjobb, ha valamilyen formában személyessé tesszük a sokat forgatott könyvecskét. A neten ezerféle megoldást találni épp ezért nehéz eldönteni, kitalálni, hogyan csináljuk. Összegyűjtöttünk néhány egyszerűen, gyorsan összerakható alapot, hogy könnyebb legyen választani.




Az egyik legegyszerűbb, ha egy írószerboltban vásárolunk egy kapcsos mappát, nem a klasszikus nagy irattartót, egyel kisebbet, azt a fajtát, amelyiknek puhább a két oldala. Szükség lesz hozzá fekete (vagy bármilyen más színű) vastagabb, papírra. Erre ragasztjuk a fotókat (érdemes kétoldalú ragasztót használni, hogy a későbbiekben, ha akarjuk, le tudjuk szedni a fotót a papírról anélkül, hogy tönkremenne, tehát nem biztos, hogy a legjobb ötlet a sima papírragasztóval nekiesni).

Ragasztás után lehet még rá rajzolni, rövid magyarázatokat írni, esetleg sugarcandy házilag készíthető matricáival dekorálni. Évek múlva ezek nagyon fontosak lesznek amikor már nem emlékszünk, hogy pontosan milyen körülmények között készült a fotó, miért is volt olyan fontos, mi a története. Ha készen vagyunk, mindegyik oldalt külön átlátszó irattartó fóliába (bugyiba, ahogy sokan hívják) tesszük és szépen belekapcsozzuk az előzőleg feldíszített albumba. Valahogy így fog kinézni, bár itt a fotókat máshogy helyezték el:



Az oldalon eredetileg esküvői album néven fut, de tökéletes ajándék lehet a nagyszülőknek a gyerkőc fotóival díszített összeállított hajtogatott verzió is (és magunknak is). Ehhez egy vastag és egy kevésbé vastag papírra lesz szükség, amelyeket egymásra ragasztunk és a képen látható módon meghajlítjuk.



Kártyaszerűen is összefűzhetők a fotók. Ehhez otthon található papírokat is lehet használni, ahogy erről itt már volt szó, vagy vastagabb kartont. Összefűzhető zsineggel is.



Kicsit bonyolultabb, de ehhez is csak vastagabb papírra (és ragasztócsíkra) van szükség:



Ha nincs kedv, idő saját albumot készíteni egy boltit is kidekorálhatunk, rajzokkal, szövegekkel, matricákkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr48803116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása