ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

App-ajánló: Rush Hour/Csúcsforgalom és Blue Block (ingyenesen letölthetők)

2013. október 30. - időtetrisz

Legutóbb egy magyar vonatkozású app, A kiskakas gyémánt félkrajcárjkerült az ajánlóba, most egy egészen más típusú, de nem kevésbé izgalmas alkalmazás következik. Aki ismeri a kézzel fogható játékot, csak ódákat zeng róla. De mi is ez a Rush Hour/Csúcsforgalom? Fix négyzetrácsos pályán 2-3-4 négyzet hosszúságú autók, amik a dugóba keveredve útban vannak és nem engedik kijutni az egyetlen kapun a piros autót, ezért addig kell fel-le és jobbra-balra mozgatni őket, amíg a piros autó egyenesen ki nem tud hajtani rajta. Ennyi egy játék, elég jól lehet cifrázni a kijutást.

 

[caption id="attachment_2786" align="aligncenter" width="300"]Rush Hour/Csúcsforgalom - appként is elérhető, ingyenes verzióval is Rush Hour/Csúcsforgalom - appként is elérhető, ingyenes verzióval is[/caption]

 

Azaz megvan az a szépsége a játéknak, hogy tökéletesen el lehet benne merülni úgy, hogy közben szórakoztat és fejleszti azt a csodás képességet, ami az előre gondolkodásról szól. Ráadásul jó megoldás lehet azokra az időkre, amikor muszáj valamit viszonylag kis idő alatt befejeznünk/kiteregetnünk/eloltanunk és kéne valamit az unatkozó gyermeknek adni - mert ez egyszemélyes játék, ha még nem derült volna ki. Kétféle segítséget is kaphat a játékos: egy darab kijutást segítő lépés és a teljes kijutás is gombnyomásra kérhető.

[caption id="attachment_2787" align="aligncenter" width="300"]Rush Hour/Csúcsforgalom Ipadre Rush Hour/Csúcsforgalom Ipadre[/caption]

A kézzel fogható játék maga nem olcsó, a Junior verziót legolcsóbban itt találtam meg 4080 Ft-ért, létezik a nagyobbaknak való (8 éves kortól) és abból a 2. is. Nekem tetszik, hogy van hová tovább lépni vele, az ára viszont elég húzós, igy nem csoda, ha nem fogja mindenki megvenni - ezért is ajánlom a letölthető appot, amit maga a gyártó cég, a ThinkFun ajánl részben ingyen - ahogy azt elég sokszor appoknál tapasztalhatjuk: bizonyos szintig ingyenes a játék és afelett fizetős, általában max. néhány dollár/euro, nem borzasztó nagy összegek.

 

Letöltések:

Ingyenes android:

Fizetős android,  422 Ft

IOS, Iphone-ra és Ipadre is 2.99 dollár

 

Egyúttal hadd emlitsem meg a Blue Block nevezetű játékot, ami nagyon hasonló ehhez, itt a sárkányt kell kijuttatni és a menet kb. ugyanaz. Itt 9 féle szint van és a gyártó - Aragosoft - szerint 2680 játék, ami lássuk be, ki fog tartani egy darabig. Androidra ingyenes, ios-re ipadnél fizetős is van tonnányi plusz játékkal.

Ingyens: Blue Block android, ios

 

[caption id="attachment_2788" align="aligncenter" width="208"]Blue Block logikai játék Blue Block logikai játék[/caption]

 

Használtok játék appokat?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr18803274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása