ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Bee's Kiss mézes-fahéjas ajakápoló - vendégposzt

2013. december 13. - időtetrisz

Még a nyáron kaptunk egy kedves kommentet a szúnyogűzés kapcsán, miféle házi kencékkel lehet jó messzire űzni őket. A komment szerzője most egy kicsit más házikencét ajánl, fogadjátok szeretettel a vendégposztját – karácsonyi ajándéknak is ideális ez a klassz ajakápoló, amit Kriszta készített és ajánl nekünk.

mézes-fahéja ajakápoló

Mézes-fahéjas ajakápoló

Kovács Krisztina vagyok 33 éves, egy 3 éves kisfiú anyukája. Kéz és lábápolóként dolgoztam kisfiam megszületéséig. Már előtte is előnyben részesítettem a natúr termékeket, mind élelmiszerben, mind kozmetikában. Ezért folyamatosan kerestem a kézműves, házilag elkészített szappanokat, kencéket. Sajnos saját bőrömön tapasztalhattam az ipari úton előállított kozmetikumok káros hatását (egy jóindulatú Fibroadenóma daganatot távolítottak el a jobb mellemből). Felépülésem után egy természetgyógyász vendégem felvilágosított, hogy az oly régóta használt hónaljdezodorom is kiválthat daganatos megbetegedést. Ez a beszélgetés, és kisfiam megszületése elég nyomós okot adott rá, hogy a lehető legtöbb káros anyagokkal teli termékeimet, természetesre cseréljem. Autodidakta módon jártam utána a hatóanyagoknak, és gyógynövények jótékony hatásainak. Többféle arckrémet, peelinget, maszkot is elkészítettem már házilag köztük ezt a remek téli ajakápolót amiben a tél minden íze megtalálható. Fogadjátok egészséggel!

Bee's Kiss mézes-fahéjas ajakápoló

Elkészült a legfinomabb ajakápoló amit a karácsony jegyében használnod kell. Nagyon illatos a méztől és a fahéjtól, mely enyhén csíp, így vérbőséget okoz és természetesen szép élénkpiros, dús ajkaid lesznek. Búzacsíra olajat és ricinus olajat tartalmaz, ami gazdag E-vitaminban és kiválóan hidratál. Próbáld ki magadon is, de karácsonyi apró ajándéknak is jó szível ajánlhatom.

Hozzávalók

1 tk. méhviasz

1 tk. shea vaj

1/2 tk. búzacsíraolaj

1/2 tk. ricinusolaj

1/2 tk. méz

2 csipet fahéj

1-2 csepp fahéj illóolaj

A felolvasztott méhviaszba bátran keverjétek a sheavajat és az olajokat, a mézet és a fahéjat, kb. 1 percen belül meg is szilárdul az egész, tehát szinte rögtön lehet a megfelelő tartályba tenni a kész kencét.

Olajok beszerzése: 

Nagymami kincsestára

Naturkence

(A búzacsíraolaj táplál, a ricinus puhít, mondta a szerző és ő nem cserélné le őket, de ha valaki elsőre próbálkozik ilyesmivel, el tud borzadni az árakon, így kérésemre végül az a válasz jött, hogy jó minőségű olívaolajjal esetleg lehet helyettesíteni - a szerk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr768803372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsi Hollosi 2014.12.19. 16:16:54

pazar! kipróbáljuk!
süti beállítások módosítása