Újabb vendégposzt következik, a születése a 4 alapanyagos marcipános szaloncukornál datálódik, amikor is a szerző kommentben elmesélte az ő verzióját. Fogadjátok szeretettel Csodaszappan Anita receptjét: 3 alapanyagos édesség, ami bonbonnak is és szaloncukornak is csodás, persze lehet variálni a nekünk megfelelő adalékokkal is, kinek mi jön be a legjobban és persze ha a nagy a család, sokféle az igény, akkor isteni alapanyag a kérések teljesítéhez is. És ez pont az az édesség, ami egészséges alapanyagokból, gyorsan készül, ideális vendégváró és vendégségbe vivős ajándéknak is nagyszerű.
[caption id="attachment_4264" align="aligncenter" width="600"] kis golyókat formázunk[/caption]
Hozzávalók:
100 g mandulaliszt v. darált mandula
1,5-2 evőkanál repceméz
1-2 evőkanál kakaópor
A mandulalisztet belehelyezem a késes darálóba. Először egy evőkanál repcemézet adok hozzá. Nekem a repceméz vált be a leginkább a krémessége miatt. A két alapanyagot összedolgozom a géppel.
Gép nélkül is össze lehet gyúrni kézzel, de a gép szerintem alaposabb. Az ízlésünk és a marcipánmassza kialakulásának megfelelően adagolunk még hozzá mézet. Én 2 evőkanálnyit raktam bele végül. Nekem kissé édes lett, de a kakaópor elensúlyozza. A marcipánmasszából egy nagy golyót gyúrok, amiből lecsipentve gyúrom a kis golyókat.
[caption id="attachment_4263" align="aligncenter" width="600"] összeáll a massza[/caption]
25 db jön ki ekkora mennyiségből. A marcipángolyókat végül kakaóporban megforgatom.
[caption id="attachment_4264" align="aligncenter" width="600"] kis golyókat formázunk[/caption]
Kakaópor helyett használhatunk kókuszt, mákot, puffasztott amarántot, repceméz helyett pedig aszalt gyümölcsökkel (füge, datolya, sárgabarack, mazsola) is próbálkozhatunk.
[caption id="attachment_4265" align="aligncenter" width="600"] szaloncukornak is remek[/caption]
Ez az egyszerű bon-bon akár ajándékba is adható szépen becsomagolva vagy a fára is kerülhet szaloncukor helyett.