Nemrég a Szalonka Műhely karácsonyi készülődős foglalkozásán jártunk és ott tanultuk a narancshéj kreatív felhasználásának ezt a módját. Jó móka, kb. 5 éves kortól be tudnak szállni a gyerekek is a készítésbe és nem kell kidobni a narancshéjat. Ha esetleg kezeletlen héjú, akkor szép kis formákat tudtok a kandírozott héjhoz is vágni. Nagyon nincs is mit magyarázni, igaz?
[caption id="attachment_4291" align="aligncenter" width="600"] narancshéj sütiszaggatóval formázva[/caption]
Zsákvarrótűvel vagy hústűvel könnyű a héjat átlyukasztani. Karácsonyfadísznek, a fa alá szórt dekorációnak, csomagolás díszítéséhez is klassz. Érdemes legalább egy napig préselni, akkor nagy eséllyel annyira kiszárad, hogy se nem pöndörödik, se nem megy tönkre.
[caption id="attachment_4292" align="aligncenter" width="600"] igy készülhet narancshéjból karácsonyi dekoráció[/caption]
[caption id="attachment_4291" align="aligncenter" width="600"] narancshéj sütiszaggatóval formázva[/caption]