ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Boldog hétfőt! #1 - Például kávé

2014. április 14. - időtetrisz

Egy ideje érik már ez a poszt és a „Boldog hétfőt!”-sorozat ötlete, de lassan állt össze a kép. Jó lenne jót tenni, amihez lehet, hogy túl kicsik, kevesek vagyunk, bár a blogon keresztül  igyekszünk feldobni a hétköznapokat a gyerekekkel, a környezetvédelmet és az ételeket – de mégis, valami többre vágytunk, ami akár mozgalommá is szélesedhet. Múlt héten aztán szembe jött ez az interjú Philip Zimbardóval a hétköznapi hősökről, és le is tisztult a saját felismerés: a kicsi jó is nagyon jó! A magunk módján igyekszünk tehát melléállni.

[caption id="attachment_5849" align="aligncenter" width="534"]tedd boldoggá valaki hétfőjét: adj egy jó kávét! Tedd boldoggá valaki hétfőjét: adj egy jó kávét![/caption]

Így állt össze a Boldog hétfőt!-sorozat indítóötlete. Az ok tehát: a hétfőt többnyire utáljuk, a hétvégi szabadság után nehéz visszarázódni az oviba, suliba, munkába stb. Elég csak körbenézni reggel útközben, rengeteg álmos, rosszkedvű, sietős embert látunk, kevesen mosolyognak, érzik jól magukat, vagy nem rohannak. Tehát a hét legnehezebb reggelét próbáljuk boldogabbá tenni, méghozzá úgy, hogy arra bíztatunk mindenkit: tegyen valami jót a környezetében lévő valakivel/valakikkel. Apróságokra gondolunk egyelőre, aztán ki tudja, hová jutunk.

Első tippünk az, hogy lepjünk meg valakit egy isteni kávéval, akin azt látjuk, nagy szüksége lenne rá. Hogy kinek, ez biztos széles skálán mozog majd: biztosan sokan ébresztik a párjukat forró, gőzölgő kávéval vagy főznek örömmel a kedves kollégáknak bikaerős feketét, a lényeg: ma, hétfő reggel/délelőtt lehetőség szerint dobjuk fel valaki napját ezzel a kis figyelmességgel. Arról már nem is beszélve, hogy egy jó kávé felett oly sok klassz dolog történhet.

Aki adja, már jól fogja magát érezni, mert erre készül, az ő reggelét már az adás öröme hajhatja. (És persze ér kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is jó kávét adni!)

Tehát: Boldog hétfőt!

Apróság ez, persze, de ha sokan és sokszor gyakoroljuk, még a végén mosolygó emberek fognak utazni, sétálni a munkába hétfő reggelenként.

 

Ps.: Kávé, tea, habos kakaó, epres tej stb. – lehetőleg azt adjunk a kiválasztottnak, amit szeret és ahogy szereti :)

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr408803564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása