ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Firkakönyv cselesen

2014. május 07. - időtetrisz

Az eredeti verziót egy múzeumshopban láttuk meg a kislányommal. Beleszerettünk, és megcsináltuk. Lapozgatós, mindig változó, átalakítható mesekönyv.

Nagy mesélőknek. Vagy ámulni szeretőknek.

A recept rém egyszerű: harmadolj fel sok A/4-es lapot (jó, ha kicsit keményebb, mint a sima nyomtató papír), néhánynak a közepére vágj izgi formákat, aztán add a gyerekek kezébe, pingálják kedvük szerint, mindkét oldalát a lapoknak. Persze lehet tervezni is: jó, pl. ha időnként két lapot egymás alá illesztve dekorálnak, vagy ügyelnek a lukas lapok és a háttérlap szín- vagy formaharmóniájára. De a komolyabb tervezés nélkül is működik.

Ezek után végy egy kapcsos füzetet, egy lyukasztót és valamit, amivel - ha kedvetek tartja - dekoráljátok a füzetet magát is, kívülről.

Témába vág:

Mintatervezés átlátszó kártyákkal

Pufifesték

Mona Lisának bajuszt

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr98803594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása