ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játékhajó tejesdobozból

2014. június 19. - időtetrisz

Tejesdobozból kishajó az ikeás plüsspatkányokkal:  teljes szerelem volt első látásra, nem is nagyon volt kérdés, hogy elkészítjük mi is. A vágáshoz nem árt tudni használni a sniccert, szóval elkel némi felnőtt- vagy nagyobb gyerek segítsége, de a pingálás már menni fog piciknek is. Nem kell sokat dolgozni vele és azoknak a gyerekeknek már szuper, nyúzható játék, akik már nem veszik a szájukba a mindenféle tárgyakat.

 IMGP5237

Lilla A oldaláról jött szembe ez a szuperhelyes kép:

 

tejesdobozhajo_lillaa

 

A festéssel úgy voltam, hogy felnőttként menne ez a nagyjából precíz, csíkos festés, de a lányomnak még nem, ezért fogtunk egy lyukasztót és a kis csillagformákat ragasztottuk szabadon, pöttyöztünk és tettünk egy dekortapaszt is a hajótestre. Nem ennyire szép a végeredmény, mint Lillánál, de meg vagyunk elégedve.

 

Kellékek:

- sniccer

- festék (tempera, akril), esetleg dekortapasz

- hurkapálca, bot

- papír (a zászlóhoz)

 

Ha kivágjuk a doboz egyik oldalát és átfestjük (ez a legnehezebb része, érdemes fehér temperával alapozni és hagyni száradni), utána máris lehet a megfelelő mintákat rávarázsolni együtt vagy hagyni a kicsiket kibontakozni, nálunk utóbbi történt.

És aztán jöhetnek a kellékek: egy kék textil tengernek, mindenféle fürdős játékok a halaktól a mini mentőövig, cápafej és sirály egyaránt, indulhat a szerepjáték. A kisvakondok kaptak maradék zokniból készült csikos kendőt, így lettek folyton vigyorgó kalózok, akik még a cápát is kiröhögik, annyira nem félnek semmitől.

IMGP5204

 

Nyúlgyári Nyúl kisasszony pedig ifj. Gossig Ratával, a patkány úrfival most fedezett fel egy új szigetet, ahol csodálatos, élő brachiosaurust találtak. Már indulnak is vissza hazájukba, hogy megosszák a felfedezést. Az út során tanulmányozzák a gömbhalak és a lila bálnák életét, mert azon túl, hogy kalózok, paleontológusok, elismert természettudósok, felfedezők és ruhatervezők is.

 

 IMGP5217.PEF

 

Italos karton és belevaló plüssök biztos mindenkinél vannak, hajrá, jó móka, mert a kissé már megunt játékok is újdonságként hatnak, ha egy nagyobb meseszövevénybe, játékba kerülnek.

Jó szelet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr378803658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása