ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kedves szülőm, unatkozom! - Játékpakk 10 összegyűjtött játékkal (letölthető, ingyenes, önállóan játszható)

2014. június 26. - időtetrisz

Hurrá, itt a nyár és vele együtt a legkomolyabb szervezkedés is: mikor, hol, kivel lesznek a gyerekek és főleg mit csinálnak ott. Az egy szép helyzet, ahol erre nincs szükség, de a nagy átlag minden nyáron szembesül ezzel a problémakörrel és kénytelen megoldani. Néhány klassz budapesti tábort már ajánlottunk, most jöhetnek a játékok, első körben azok, amiket önállóan is lehet játszani, legalábbis egy bizonyos kortól biztosan, de gondolva a kicsikre világszép szinező is akad a listában.
ObservationBooks1

A játékok nagy része letölthető vagy a letöltött papirból  átalakitható, nekem személyes kedvencem gyerekkoromból a Tangram, hihetetlen sokáig lehet vele molyolni újra és újra, hát ma már  nem muszáj kész készletet venni, a letölthető alapján dekorgumiból is tartós darab lehet és akkor fürdős játék is lehet.
Még egy apróság: érdemes akár ezeket, akár más játékokat összeszedni és kis csomagokban előkésziteni és tetszés szerint adagolni. Megbeszélten 20 napon keresztül reggelente egy meglepetés vagy akkor előszedni egyet-egyet, amikor hallik az első az enervált unatkozooom, lényeg, hogy mivel jóval többet vagyunk a kicsikkel, nem árt jóval többet is készülni a foglalkoztatásra. Nyaraláshoz is jól jöhetnek, papir alapú mindegyik, elfér a csomagok közt. (Még messzebb megyek: jópofa apróságok az adventi naptárba is.)
Jó szórakozást!

Sudoku kicsiknek

by Education
squirrel-sudoku-puzzles-and-soduku

Tangram

by Activity Village
Az oldalon az alapon túl sok kirakható mintát is találtok.
tangram_template_colour_460_0

Szinezők

by Lousie Elliott
Mindegyik kép ennyire részletgazdag, eltart egy darabig, mig kész lesz. Ezen az oldalon még sokat találtok.
elephant

Hexamánia

by Gyereketető
A Gyereketető oldalán sok-sok klassz letölthető, fejlesztő- és mindenféle játék akad, érdemes nézelődni.
hexamania

Papirpohar

by Origami Fun
Az oldalon a részletes lépéseket is mutatják - egyébként elég könnyű, egy kicsit is érdeklődő gyerek pikk-pakk megtanulja, hogy készül a papirpohár, a következő kirándulás alkalmával pedig ki lehet próbálni, meddig birja egy ilyen ivóalkalmatosság. Részletek itt.
origamipohar

Egyszerű karkötők

by Krokotak
A Krokotak egy kincsesbánya, tudjuk, most ezeket az egyszerűségükben gyönyörű karkötőket sikerült kiszúrni.
karkoto

Labirintusok

by Amazing Art
Nálunk nagyon nagy móka a labirintusozás, ezek a képekbe rejtett útvesztők iszonyú bonyolultak, elég sokat találtok itt, a t-rexeset pedig itt.
spanish-galleon-maze-m
tyrannosaurus-rex

Legobaba-ágy gyufásdobozból

by Kids Activities
lego-bed-printable2

Megfigyeléseim könyvben

by Handmade Charlotte
Az isten áldja azokat, akik ilyen helyes dolgokat készitenek a kicsiknek és ingyenesen hozzáférhetővé is teszik. Mi is ajánlottunk hasonlót, abba a préselt virágok kerültek, ez pedig rajzos verzió, imádnivaló. Letölthető ezen az oldalon. 
ObservationBooks1

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr698803662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vikoca 2014.06.27. 08:23:39

Nagyon szuper összeállítás! A gyerek sudokunak külön örülök:)))) - pont tegnap igértem meg a 6 évesnek hogy megtanítom rá... Köszönjük szépen!

sugarcandy 2014.06.28. 15:17:36

Kedves Vikoca, köszi szépen a visszajelzést, nagyon örülök! Nemsokára következik egy hasonló ajánló, amiben a kozösen játszható játékok lesznek, szintén letölthetőek.
süti beállítások módosítása