ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Színgyakorlás Legóval (Duplóval)

2014. július 30. - időtetrisz

A színek megismerése, felismerése, megnevezése szép kis folyamat, kinek előbb, kinek utóbb sikerül, jó esetben nem is kell ezzel külön foglalkozni, jön magától. Ha már egy-kettő megvan, kezdődhetnek a színnel való játékok, pl. a  válogatással kezdve. A gyönyörű színű Duplo elemek különösen jól jönnek ehhez: nemcsak válogatás, hanem építkezés is adódik rögtön.

  IMGP5161

Korábban már előkerült a szín szerinti válogatás, ott épp az volt a fő móka, hogy többféle tárgy szín szerinti csoportosításával lehetett bíbelődni, jöhettek a kupakok, építős játékok stb. Most a Duplóé a főszerep, elég hozzá egy nem túl nagy doboz alapelem és ha van, néhány figura is jól jön majd.

Szóval adott egy kupac összekevert Duplo elem (és egy, természetesen egészen mással játszó gyerek).

IMGP5143

 Miután van egy finom kis járműk iránti rajongás a fiatalemberben, ezért a kupacból építek neki egy tornyos autót, egyforma színekkel, a tetejére is ugyanolyan színű figura kerül.

IMGP5150

Persze egy ilyen kis vigyorgós szeplősnek lehetetlen ellenállni, így beszáll a játékba.

 IMGP5161

Elkezdjük válogatni a kupacot, egyszerre egyféle színt, közben egymás után épülnek a tornyok.

IMGP5163

IMGP5167

 IMGP5165

Lassan mindegyik elkészül, ami jó, hogy mondogatja utánam a színeket, persze néha oda nem illő kerül egyikre-másikra. Ilyenkor jelzem, hogy az másik szín és most másik toronyra való éppen. A végén már ő is röhög, mintha direkt keverné a színeket.

szinek_tanulasa

A vége valami ilyesmi, egyszínű tornyok, újra végig lehet ismételni a tanult színeket, esetleg kicsit pakolászni még.

IMGP5178

És végre jöhet a szórakozás, mert eddig szigorú tanulás folyt.

IMGP5181

És aztán jön a nem várt fordulat, amikor a nővére is beszáll a buliba, csak hát ő már másik szinten nyomul, mit neki oszlopok, bár most épp látványosan tetszik neki a rendszer.

IMGP5193

Nyilván nincs is semmi különös ebben a mókában, szimplán csak annyi a lényeg, hogy játék közben, egész kicsiknél ismétléssel a legkönnyebb tanulni és ilyen egyszerűen is lehet támogatni pl. a színtanulást.

További Legós játékokat itt találtok nálunk.

lego-bed-printable-main

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr498803710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása