ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ökoanyu második könyve, az Ökobaba -- ajánló

2014. szeptember 30. - időtetrisz

Kicsivel a kislányom születése után kezdődött a zöldülésem: oka volt egy kezdődő ekcéma, no meg az is, hogy a kisgyerekesek klubjában valahogy erősebb a zöldpropaganda. Az alakuló felelősségérzet arra is keményen kihatott, hogy a háztartásban igyekezzek, igyekezzünk környezetbarát dolgokra váltani. Nagyon jól jött volna egy ilyen szórakoztatóan és értelmesen összerakott, kipróbált, kitalált tipp-gyűjtemény, amiben nyilván maguk a tippek egyesével is borzasztóan fontosak, de talán még inkább a szemléletmód. Ajánljuk az Ökobabát.
okobaba

Blogok, könyvek, szakértők, kommentelők, homályos fb-csoportok, már tapasztalt, hétpróbás zöld barátok: tanácsot mindenhol lehet kérni, találni, ráadásul ma már mindenre találunk csodás ötleteket a google-n keresztül, minden szépnek, jónak látszik, de sokszor se kipróbálva, se átgondolva nincsenek az ajánlott dolgok. (Nyilván velünk is sokszor előfordul itt a blogon, hogy nekünk bejött valami, másnak meg nem és keressük az okokat a folyamatban, az alapanyagoknál stb., nem is erről beszélek, hanem a teljesen gyagya receptekről, rosszul fordított cikkekről). Hiányzott egy ilyen szemlélet: a fiatal nőé, a kisgyerekes anyáé, az újságíróé, aki keres, kutat, talál, kitalál és aztán megoszt, rendszeresen, körbejárva a felmerülő témákat. Szóval, már akkor is jól jött  volna a könyv, hogy megspóroljam a tanulópénzt, időt, de most is rengeteg klassz dolgot tanultam a blogposztokból és immár a könyvből is.
okoanyu_02
(kép forrása itt)
Az Ökobaba egy átfogó kézikönyv arról, hogy a terhességtől kezdve hogyan tudunk tudatosan élni, vásárolni, hogyan vigyázzunk az úton lévő kis lényre. Sok szempont, sok kipróbált recept, lehetőség, tény: a környezet- és egészségtudatos gondolkodást könnyedén át lehet belőlve venni, szívből ajánlom a könyvet. Ha valakit érdekelnek ezek a dolgok, de nem szeretne azzal vesződni, hogy keresgél, kételkedik, kipróbál, konzultál, majd ugyanezt újra és újra ismételje, remek kiindulópont és támasz a zöldüléshez ez a könyv is és persze az első is.
Hogy a konkrét tartalomról is essen néhány szó: a babavárás kenceügyei, a beszerzendő cuccok vizsgálata, a nagy pelenkakérdés (ökolehetőségek), a bébi ápolása, etetése, szórakoztatása és az ünnepek mindenféle velejárója öko szempontok alapján. Jól rendszerezett, átlátható és nem mellesleg igazán csinos könyv.
Köszönjük, hogy az Időtetrisz néhány ötlete, mint pl. a pufifesték vagy az adventi cetli is belekerülhetett, büszkék vagyunk rá!
Nagy Réka első könyvéről, az Ökoanyuról írt ajánlónkat itt olvashatjátok.
Várjuk az Ökoaput, a házi WD-40 receptjével!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr798803784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása