ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kalapálós játék saját kezűleg

2014. november 20. - időtetrisz

Vannak azok a kalapálós játékok, amikor egy előre kitalált képet kell "belekalapálni" egy parafatáblába. Többféle gyártó is árul ilyesmit, az átlagár olyan 5 ezer forint körül mozog, nem olcsó, de nem is feltétlenül ezért nem tetszenek. Az ok inkább az, hogy elég kevés lehetőséget adnak a fantázia szárnyalásának, tekintve, hogy előre kitalált képeket lehet készíteni. Itt például ilyen virágosakat:

Képkivágás

Egy barátnőm ötlete volt, hogy totál egyszerűen meg lehet ezt csinálni otthon is. Szerintem karácsonyra is vállalható ajándék lehet egy ismerős gyerkőcnek. Ez a verzió persze nem lesz olyan csini, mint a gyári, de cserébe olyan kép készülhet belőle, amilyet csak szeretnénk. Ahogy kell, ez is tetriszes: pár dologból készül elég rövid idő alatt. Kell hozzá egy parafatábla (ezt az IKEA-ban vettem, kb. 1000 Ft volt), dekorgumi (hobbiboltból), rajzszög, fa vagy igazi kalapács (bár kézzel is bele lehet nyomkodni, kedves gyermekem így csinálta). A nagyon vizuális típusok kedvéért képpel is illusztrálom a hozzávalókat:

DSC_0033

DSC_0039

DSC_0042

 

Ezen az utolsó képen már megkezdődött a vágás. Vágtam mindenféle négyzetket és téglalapokat, háromszöget, kört, és itthon talált formák alapján. Még fogok. Itt már a főrendező játszik vele:

[caption id="attachment_7869" align="aligncenter" width="600"]DSC_0045 Körülbelül 3 és fél, 4 éves kortól ajánlom. A rajzszöget és a kalapácsot is tudják már ilyenkor kezelni, vagyis nem csűrik, szúrják fejbe magukat, egymást.[/caption]

 

 

DSC_0053

 

 

 

 

DSC_0052

 

 

DSC_0057

 

Na, hogy tetszik? Megcsinálnátok?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr408803836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása