ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Vásárolható ajándékok 2.: nagyjából nemsemleges játékok - sugarcandy tippjei

2014. december 16. - időtetrisz

Idén valahogy úgy alakult ez a lista, hogy a végén arra lettem figyelmes, hogy fiúknak, lányoknak is adhatóak ezek a darabok és a nagyobbik részük még biztosan kapható is, szóval mit is mondhatnék, ha még nincs meg minden, hajrá!

2014

Hóchóc (plüssfigura)

Maszat legjobb haverja, jobbik énje, tanácsadója, problémái megoldója... Agócs Irisz, vagy ahogy kisfiam hívja, Csirisz nevét kicsit imába foglalom néhány naponta a cuki rajzai és főleg a piros-fehér figura miat. A legjobb, hogy a rajz és plüssizé egyformán imádnivaló (a horgolt szerintem kevéssé sikerült viszont). A beszerzésnél viszonylag sok napot írnak, de talán van a Pagonyban vagy a Két Egérben, esetleg a Mamamin. Négyezerpárszáz Ft.

hochoc

Mesekavics festőkészlet (alkotós játék)

A csomagban 5 mintát találunk a lények megfestéséhez és hozzá minden kelléket, még lakkot is. A figurák nagyon helyesek, kavicsot festeni jó, a kész alkotás tartós lesz. Korábbi Mesekavicsos posztjaink itt olvashatóak. Amúgy szuper jelvények, nyakláncok és mágnesek is kaphatók, no meg a korábban már ajánlott könyv. Itt találtok egy listát, hol kaphatóak.

 Mesekavics_festokeszlet_ok3

Panic lab (kártyajáték)

Felnőtt legyen a talpán, aki ebben a játékban lenyomja az első néhány körben a gyerekeket: a lényeg, hogy dobott kockák alapján figurát, formát és mintát kell keresni egy olyan lerakott kártyasoron, ahol maguk a kártyák is megváltoztatják a keresnivalót (ez kicsit kusza lett , de kb. ez a lényeg). Szemfülesség, reakcióidő, odafigyelés és koncentrálás, valami ilyesmik jellemzik a játékot, mi csak kettesben próbáltuk a lányommal, de 4-5-en valószinűleg csúcsvicces és vérre menő egyben. Itt 2590 Ft.

panic_lab_elemek201204171409

 

Molotow akrilfilc

Nemrég blagger ajánlotta a Posca-filceket, egy-két nappal utána fedeztem fel ezeket a hasonló filceket: akrilfestékkel fognak, lehet több hegyet vásárolni hozzájuk és újratölthetők, minden felülethez használhatók, amire az akrilfesték mehet, a lényeg, hogy a bőrünket leszámitva pár perc után nem lemosható, de épp ezért lehet vele faanyagot, fémet, papírt, műanyagot, vásznat, bőrt stb. dekorálni. 900 Ft-nál kezdődnek, a Pantonban biztos kaphatók.

 

4181_127hsefall

 

Fundera (fa építőjáték)

Az Ikea sok terméknél egyszerűen verhetetlen árakat dob, mint pl. erre a fa építőjátékra is. Ha megvannak az akrilfilcek, kezdődhet a színezés is... 2990 Ft a 100 db-os csomag, érdemes megnézni, kapható-e még abban az Ikeában, amelyik megcéloztuk.

fundera-epitokocka__0186846_PE339338_S4

 

Alex Frith: Mi történik a szeméttel? (könyv)

A legjobb könyv, ha: a gyermek odavan a kukásautóért; szereti a ki-be hajtható füles könyveket; ha kicsit is érdekli, mi történik egy gyárban. Itt korábbi ajánlónkban hosszabban is olvashattok a könyvről, egyébként van vonatos verzió is, hasonló felépítéssel. Itt 2730 Ft.

mitortenikaszemettel

Shel Silverstein: Shelby bácsi állatkertje

"... és aztán ott, a könyvesboltban a polc mellett állva végig is olvastam vigyorogva az egészet, annyira lehengerelt az az arccsipkedős nagybácsihumorba oltott romlatlan gyermeki gátlástalanság, amivel az amúgy mélyen elgondolkodtató történet el volt mesélve, és le volt rajzolva." - mondja mindezt Varró Dani, a kötet fordítója. Ha mindenkinek van a családban humorérzéke, akkor biztos főnyeremény (azért érdemes beleolvasni megvásárlás előtt) és vigyázat, a Möllög föllök! Ja, és közben megjelent egy újabb kötet, a Másfél zsiráf is, de azt nálunk is a Jézuska/angyalka/kedves szülő hozza, még nem ismerjük. 2690 Ft a Két Egér oldalán.

shelbyba

 

Ugró béka (ügyességi játék)

1-4 fős játék: a kis békákat kéne a műnyag vödörbe beleugrasztani, de még felnőttként sem olyan állati egyszerű, mint amilyennek látszik. Orrba pöckölés, túlugrás, mellélövés és a rötyögés garantált, nem mellesleg játék közben fejlődik a finommotorika. Itt 911 Ft.

haber_bekak

 

Rutkai Bori Banda: Sárkány-járgány (lemez és könyv)

A fiam minden második reggel követeli, hogy akkor most lehetőleg induljunk sárkány-járgány koncertre és nehéz megmagyarázni, hogy reggel 8 körül egyelőre nem szokott fellépni a zenekar - az maga csoda lenne, ha időnként Rutkai Bori flashmobokat is szervezne vagy akár hologramként megjelenne a BKV járatain és táncolna, énekelne... Lehetetlen nem jókedvűnek lenni a közelében és a zenéjét hallgatva. Na, szóval reggeli koncert helyett (is) a lemezt szoktuk hallgatni, pont kitart, amíg mindenki elkészül. Tessék bellehallgatni itt, ezen az oldalon most 3190 Ft.

 sarkanyjargany

 

Trambulin

Meglepően nem kifizethetetlen a játék, no meg a nagy mozgásigényű gyerekek megmentője, bár télen szinte mindegy, mekkora a mozgásigény, ha nincs rendszeres sport és kint meg hideg van. A Decathlonban 9990 Ft.  Valahogy falra akasztható, ha a helyhiány miatt nem mernénk belevágni, egyébként csak 8.5 kg.

trambulin_decathlon

 

Blagger játékajánlóját itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr198803868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása