ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Pop-up képeslap karácsonyra

2014. december 20. - időtetrisz

Évekig nézegettem, milyen jól néznek ki a pop-up képeslapok, főleg a pixel-utánzók tetszettek, de valahogy túl bonyolultnak tűntek. Aztán kipróbáltam egy-két vágással is, lényeg, hogy legyen egy kiugró rész, ha kinyitom a lapot. Pár elég, khmm, ciki próbálkozás után most már egész aranyos darabok születnek, kezdünk belejönni a lányommal a térhasználatba is.

08

A lényeg, hogy az összehajtott lap hajtott részébe vágva ki lehet hajtani a csíkokat. Innen fantázia dolga (persze tonnányi sablon van a neten, a legsúlyosabb giccsektől az aranyos, szép darabokig).  Tehát a csíkok: most sok kisebb-nagyobb került a papírra, hogy sok figura tudjon rákerülni.

01

Különböző hosszúságúak a csíkok, mert különböző magasságúak a ragasztandó figurák.

02

Valahogy így:

03

Jöhetnek a formák, figurák:

04

Sima színes kartonból vágtuk ki a formákat, a lányom megrajzolta őket (csak a méretekre figyeltünk, hogy ne lógjanak ki a lapból).

05

Minden kész, jöhet a ragasztás:

06

Papírragasztóval szépen megmaradnak. Némi fehér krétával/filccel hó is került a lapra, tulajdonképp kész is. Majdnem.

09

07

Az elején nem ragasztottunk hátlapot a kivágott lap mögé, ezért a végén kellett, de valamivel egyszerűbb még az elején odatenni, hogy már ne gyűrődjön a kész lap.

10

Persze nem lett egyforma méretű a két lap, dekortapasszal javítottunk a helyzeten.

11

12

És kész, ha megvan, kb. milyen lesz a kép, akkor a vágás kb. 1 perc, tehát leginkább addig készül, amíg elkészülnek a rajzok vagy sablonok.

Blagger nemrég szörnyeteges pop-up kártyát ajánlott:

protoszorny

Ez puszedli sablonos-újságpapíros lapja:

karacsonyi_kepeslap

És még karácsonyi tippek képeslapra:

kepeslap_03

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr708803880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása