ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Variáció karácsonyi képeslapra

2013. december 09. - időtetrisz

Az ajtódísz, adventi koszorú vagy a sütisütés mellett van még valami, amibe bevonhatók az egészen kicsik is, ez pedig a képeslapkészítés.  Ha nem is aktívan, de közben ugyanazokkal az eszközökkel matathatnak: szemmel követik a munkafázisokat, miközben tanulnak néhány új dolgot, pl. mi az a ragasztó, hogyan kell vele bánni, hogyan lehet összeragasztani 2 papírlapot. (Nálunk most épp valami ilyesmi zajlott). A neten az egészen bonyolult saját kezű üdvözlőlapoktól a 2 perces megoldásokig mindenfélét találni. Ez a mostani valahol a 2 között van: nem igényel semmiféle koszolós műveletet, vagyis nem kell a vízfestékes tócsákat törölgetni, kevés dolog kell hozzá, viszont 10 percet rá kell szánni darabonként. Az alapötlet a thingswemake.net oldalról származik (amit valamiért nem sikerül most megnyitni, de azért belinkelem).
DSC_0028

Ezekre lesz szükséged, ha megcsinálnád:

Félfamentes rajzlap (vagy színes, az még jobb lehet)

Régi, megsárgult, foszladozó könyv, ami már nem jó semmire (mert pl. hiányoznak a lapjai)

Színes filc

Sablon (az én verziómhoz egy IKEA-fogas szolgáltatta a sablont).

A rajzlapot kétrét hajtottam, majd a hajtás mentén félbevágtam. A 2 darabot újra félbehajtottam, ezennel meg is van az üdvözlőlap alapja. A minta alapján felrajzoltam a rénszarvast, majd kivágtam. Érdemes egy ugyanakkora papírra rajzolni a sablon mint amekkora az üdvözlőlap lesz, így tuti, hogy jók lesznek az arányok.

kepeslap1

Ha ezzel megvagyunk, kivágjuk:

kepeslap2

Ezután az újrahasznosításra kárhoztatott könyvlapokból keresünk egy olyan oldalt, ahol viszonylag nagy a szövegfolyam (akkor néz ki jól, hogy nincsenek üres sorok). Kivágok belőle egy akkora darabot, hogy kb. fél centis keret maradjon a könyvlap és az üdvözlőkártya széle között.

kepeslap3

Opcionális, hogy ebben a fázisban rajzolom-e körbe rajta a rénszarvast, majd színezem és ragasztom fel a lapra, vagy felragasztom, körberajzolom, színezem. Én ezt a második verziót csináltam. Lehet, ha nagyobb gyerekekkel alkotunk, akkor érdemesebb az utolsó fázisnak hagyni a ragasztás (főleg, ha kalákában nyomjuk).

Kész.

DSC_0030

A nagy mű, amit (több másik társaságában) együtt fogunk feladni a héten.

 

Ha érdekel a téma, ezeket az ötleteket ajánljuk még:

3féle jókívánság kártya gyerekekkel készítve

Tetra pak karácsonyi dobozkák

Újrahasznos jegyzetfüzet

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr558803352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása