ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Rajzolj receptkönyvet!

2015. február 04. - időtetrisz

A rajzos receptkönyveknek már egy ideje nagy divatja van. Nemrég magyarul is elkészült Kiss Lenke Dalocska diplomamunkájaként egy klassz süteményes könyv. Vonzó, az ember meg akarja fogni és lapozgatni. Azt hiszem, a műfaj éppen ezért, és csak ezért működik. A kajálás érzéki örömét felidézi a vizuális élmény. És megfőzzük, megsütjük. Viszont. Ha a rajzos receptkönyv azért készül, mert az alkotója nem tud olvasni, mondjuk mert gyerek,

[caption id="attachment_8405" align="aligncenter" width="600"] Kiss Lenke Dalocska teljes receptkönyve ITT[/caption]

a műfaj átértelmeződik. Miután bográcsban vasárnap Lencsi elkészítette élete első paprikás krumpliját, nyilvánvalóvá vált, hogy receptkönyvre is szüksége lesz. Fogtunk egy kartonlapot, lerajzoltuk és kivágtuk a hozzávalókat és a szükséges eszközöket, végül a főzés fázisait. Ráragasztottuk a kartonra, és kész az első recept.

Aztán a másodiknál, a palacsintánál, a vizuális történetmesélés komoly kérdései vetődtek fel: kiderült ugyanis,hogy egészen más rendszer szerint is megjeleníthető a főzés folyamata:

az alapanyagok és a készítés mikéntjének ábrázolása összevonható. A túrógombóc nehezebb ügy lesz ebből a szempontból: rögzítenünk kéne azt a tényt, hogy kizárólag a felemelkedő gombócok vehetők ki a vízből. Nem aggódom, megoldjuk.

 

Témába vág:

Kötény varrás nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr78803926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása