ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Amőba 2.0 - újrahasznosítás és hordozható társasjáték (suliba, utazáshoz, ajándékba)

2015. március 16. - időtetrisz

Korábban már készült papírhengerbe csomagolt, filcből készült amőba-játék, azóta kicsit sikerült egyszerűsíteni, szépíteni: hamar kész, 4 féle színű filcanyag kell hozzá, némi festék és esetleg sablonvágó. A játék pedig örök.

 amőba-játék filcből

Az a jó benne, hogy pillanatok alatt kész, semmilyen kézügyességet nem igényel és a végeredmény mégis kinéz valahogy. A bábukat nem muszáj kivágni, sőt, egy kavics, üdítős kupak, kis üvegbigyó, só-liszt gyurma, kindertojás-figurák stb. lehet. Ezek a csillagok sima papírvágósablonnal készültek (azért azt meg kell jegyezzem, a filc rendesen életleníti, szóval meggondolandó a dolog). A papírhenger pedig tapasztalatom szerint jobb, ha a papírtörlő hengeréből van méretre vágva, a kicsi henger pont kicsi - így némi újrahasznosított anyag is felhasználásra kerül. A két végén csak be kell nyomni és nagyjából egymásra hajlik a két oldal, annyira épp zár, hogy ne potyogjanak ki a dolgok.

alapanyagok

Tehát néhány filclap és festék szükséges, a filclapra a vonalak végül zsírkrétával kerültek, de díszszalagból, filcből könnyen ragasztható vagy rá is lehet varrni - kinek mennyi ideje van a dologra.

keszul

Apró ajándék szülinapra, amit a gyerekek is könnyen el tudnak készíteni (esetleg segítséggel a kisebbek); oviba, suliba a csoportnak klassz minimál-játék és persze egyben az egyik belépő a logikai játékok világába.

pakk

A filclapok hobbiboltban, de gyakran már papírboltban is kaphatók méretre vágva, általában 200 Ft alatt kapható egy A/4-körüli méret, három szín nem árt (egy a pályához, kettő a figurákhoz, amennyiben filcből készülnek),  három lapból legalább 4 db szett kijön.

pakk2

amőba-játék filcből

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr658803958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása