Sokan mondták már, hogy nekik is megvan a legjobb palacsinta receptje, de azért muszáj megosztanom. Ez egy klasszikus recept, semmi pótszer liszt, tojás vagy tej helyett, tehát egy kicsit sem mentes, viszont annyira, de annyira finom, hogy kb. 20 éve üresen eszem, mert úgy is mennyei. Anyukám, köszi!
3/4 kg liszt (lehetőleg olyan, ami már máskor is bevált, ő most a Gyermelyire esküszik, BL55)
2 tojás, lehetőleg tanyasi
2 dl tej
1 ek növényi olaj
kis cukor
csipet só
és itt a tuti trükk: egy-két kiskanál vaníliás cukor (erre korábban ajánlottunk házi receptet)
annyi szóda/buborékos ásványvíz, amitől még sűrű, szépen összeálló lesz, ilyen:
Ebből az adagból közepes serpenyőben kb. 25 palacsinta készül, ha kicsit tud állni a hűtőben a tészta, csak jobb lesz.
Korábbi palacsintáinkat itt találjátok, azok ehhez képest mentes- és/vagy reform-jellegűek.