ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Művészeti mókák gyerekeknek: kis tárolók hőre száradó gyurmából

2016. február 03. - időtetrisz

Agyagozni szeretnénk családilag már jó ideje, de a kiégetés egyelőre nincs megoldva, ezért maradt a hőre száradó gyurma kipróbálása, egyik kedvenc blogoldalamon találtam is egy szuper posztot, ami alapján készítettük ezeket a kicsi kis tárolókat, pl. gyűrűk tárolására kifejezetten alkalmasak. És cukik és a gyerekek is lazán elkészítik.

gyurmaedenyek_keszen

Tavaly láttam meg ezt a posztot és menthetetlenül bele is szerettem ezekbe a tündéri edényekbe, de váratott magára a kipróbálás, mert nem volt ilyen gyurmánk. Karácsony körül szólt a nővérem, hogy a KIKben kapható jó áron hőre száradó gyurma és tök jó, ez a csomag 600 Ft körül volt, fél kg.  Ajánlom a figyelmetekbe a fordítást. 

      horeszaradogyurma

Így aztán a karácsonyi szünetben ki is próbáltuk, íme néhány kép a mókáról - határozottan jó szórakozás az edények formálása, plusz néhány perc után fel is merül mindenkiben, hogy mennyi odafigyelést, munkát igényel még egy ilyen pici kis tároló elkészítése is. 

gyurmaedeny

gyurmaedenyek

Kb. egy órát töltöttünk a formázással, a bal alsóba legót nyomkodtunk, a jobb oldaliakat feltekertük, fél kg gyurmából ennyi cucc lett. 5 nap alatt teljesen kiszáradtak és indulhatott a festés is.

gyurmaedenyek_szaradnak

gyurmaedeny_kesz

gyurmaedeny_kifestve

gyurmaedeny_kesz_02

Akrillal festettünk és nagyon szépen fed is, a fekete részeket végül inkább lakkfilccel festettük/rajzoltuk: filccel könnyebb volt az arcokat és a csíkokat is megrajzolni. 

gyurmaedenyek_keszen

Annyira látszik, hogy a lányom még teljesen szabad: tetszett neki, amit Handmade Charlotte oldalán láttunk, rajzol egy is egy arcot illetve úgy döntött, pizzás tetőt is készít (spontán), én persze simán lemásoltam az oldalon látott arcot és pl. az is nehéz, hogy ne szóljak bele egyáltalán abba, mit hogy csinálnak, a Kisladikon olvasható sorozat nagyon sokat segít, ezúton is köszönöm. Ugyanakkor mindenkit arra biztatok, hogy csinálja, mutassa, próbálja a gyerekekkel, mert a közösen töltött idő, a lehetőségek, az alkotás, az öröm, a próbálkozás mind-mind tölt, épít. Na hát elnézést a hosszas személyes kitérőért.

gyurmaedenyek_aprosagokkal

Apróságok tárolására szuperek ezek a pici edények, nagyon helyes kézzel készített ajándékok is lehetnek anyák napjára, szülinapra, bármire. 

gyurmaedenyek_keszen_02

 

Korábbi művészeti mókákkal kapcsolatos posztjainkat itt találjátok:

4_kokeshi-diy

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr528804054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása