ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gyümölcsidény: szedd magad! + információs oldal

Gyerekekkel is jó program lehet

2016. június 24. - időtetrisz

A szedd magad klassz dolog, számos pozitív hozadéka van, kipróbáltátok már?

malna.jpg

A gyümölcsök ára a természeti károk miatt az egekben, saját termés híján pedig marad a piacos vagy bolti beszerzés és újabban a közösségi bevásárlások is egyre több helyen elérhetők. Ugyanakkor megvan arra is a lehetőség, hogy mi magunk szedjük le és szállítsuk el a gyümölcsöt, mindezt nagyon jó áron (persze, hiszen maga a szedés is költségekkel jár a termelőnek, ebben az esetben viszont ez nincs.

Persze jár egy csomó mindennel: utazás, fárasztó a szedés, óvatosan kell pakolni, szállítani, viszont ha közösségi élményként fogjuk fel, családostól, barátokkal megyünk, akkor oszlik a teher, közben lehet beszélgetni, tanítgatni a gyerekeket és persze a tettek magukért beszélnek majd helyettünk is: igen látványos a munka, amivel a szedés jár, sokkal könnyebb megbecsülni valamit, ha látjuk, tudjuk, mennyi dolog van vele.

Létezik egy információs oldal, amelyik rengeteg ilyen hely listáját is tartalmazza egyben, ez a Szedd le magad!, egyszerűen, gyorsan megtaláljuk a lehetséges helyeket. Persze van Facebook oldaluk is.

A szedés után indulhat a befőzés, korábban a Makifoodnál sokat tanultunk erről a témáról illetve klassz dolog a főzés nélküli, magokkal zselésített lekvár is. 

dzsem_cukoor_nelkul_600x450.jpg

Mindez mehet úgy is, ha az embernek három gyereke van és saját vállalkozása, Haraszti Dóra, a Pici Műhely alkotója foglalta össze pár mondatban az élményüket.

 A Solymári Téglagyárnál lévő eperföldnél jártunk, mindhárom gyerekem élvezte. A kicsiknek sok minden megtanítható egy ilyen kirándulás alkalmával, többek között az is, hogy a szalmával fedett utakon járjon, hogyan szedje le ügyesen, roncsolás nélkül az epret, melyik a jó, érett szem, meg hát egyáltalán, hogy így terem az eper... A nagyok szimplán élvezik, hogy nagy területen kis mezőgazdát játszanak. Maga a program ingyenes, nincs belépő, bár az epret nyilván ki kell fizetni, de a kg-onkénti 460 Ft-os ár szintén meggyőző érv a kiruccanás mellett. Még két mobil wc is volt, nekünk bejött.

szeddmagadeper.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr88837134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása