ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Philip Waechter: én

2016. szeptember 08. - időtetrisz

A kevesebb néha több, ez a tündéri könyv ennek jegyében készült, ugyanakkor tele kedvességgel, bájjal, bölcs dolgokkal az életről.

konyvajanlo_en.jpg

Szerencsére nem kevés olyan remekmű született (és remélhetőleg fog is még), ami gyerekkönyv-, gyerekvers kategóriát kapott, de valójában bárkinek, bármikor ajánlható és általában ajánlott is, gondoljunk csak arra, mennyire klassz Weöres Sándor (gyerek)verseit újra és újra elolvasni, újraértelmezni, kántálni, énekelni stb. - nagyon nehéz nem a hatása alá kerülni.
Philip Waechter mackós könyvének hatása szintén nem marad el. Itt a szöveg és kép fontos egységet alkot, ránézésre úgy tűnik, hogy a képek viszik el a dolgot (főszereplőnk egy csibészmosolyú, gombszemű mackó), de itt jön be a kevesebb néha több-effektus, mert ezek a szövegek rövidségükben is egyszerre olyan mélyek és viccesek, elgondolkodtatóak és remek alapjai az élet nagy dolgairól való párbeszédnek, ugyanakkor a 3 évesek és a jóval nagyobbak számára is tökéletesen érthetőek, csak más mélységben. 
Önbizalomnövelő bűbájos könyv kicsiknek, nagyoknak, fiúknak, lányoknak, papáknak, mamáknak a fontos dolgokról rengeteg humorral, kedvességgel, nagyszerű illusztrációkkal, megszívlelendő bölcsességekkel az életről, az örömökről, a félelmekről és arról, hogy mennyire társas lények vagyunk. Szívmelengető, megmosolyogtató, bűvös könyv, jó lenne minden gyerekpolcra vagy legalább minden ovis csoportba eljuttatni.
Philip Waechter: én
Pozsonyi Pagony, 2014
1990 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr2711688623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása