ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Hűtőmágnes ajándékba: cicacsalád sk

2016. október 13. - időtetrisz

Hűtőmágnes sk, amit a gyerekek készíthetnek ajándékba, a téma, a mennyiség és a stílus pedig mindenkinek a saját ízlésére van bízva, a végeredmény általában nagyon cuki, bárhogy is rajzol a készítő. 

cicak_doboz.jpg

Sokszor hallom, olvasom, hogy dilemma az ajándék, mit lehetne vinni, adni, netán készíteni. Tapasztalataim azt mutatják, hogy a hűtőmágnesnek szinte mindenki örül, talán a praktikus dekorációs mivolta miatt. 

Kavicsra rajzolva megvan a fő alapanyag is, mágnes és ragasztó kell még. Ha nincs kedv, idő ezeket külön-külön beszerezni, a Mesekavicsnál szettet is találunk, csinos dobozban alapanyagok és kellékek.

Nagyon szeretünk akrillal festeni, de a pici, finom mintákat, vonalakat a gyakorlatlan gyerekkezek nem feltétlenül tudják még megfesteni, ezért most filccel próbálkoztunk a figuráknál. Gyönyörűen fed, most az alapozás is filccel történt. Festve gyorsabb és valamivel egyszerűbb, viszont a filccel kevésbé lehet maszatolni - különösen azoknak  ajánlom, akik eztis  díjazzák. Sokféle dekorfilc kapható, eddig főleg a Molotowot használtuk főleg (főleg mert újratölthető festékkel), most az ICO Deco Markereivel barátkoztunk, az eredményt a képen láthatjátok.

cicak_filc.jpg

Az ilyen típusú filcek elég sok felületen használhatóak, így alkotó kedvűeknek kifejezetten nem árt az otthoni tárba, de iskolában, kézműves foglalkozásokon is jó pajti lesz. A pentart mozaik- és kavicsragasztója pont jó ehhez a témához. Kis mágnesek már papírboltban is lehet kapni, hobbiboltban pedig még méretekből is válogathatunk. 

Szuper ajándékokat lehet így készíteni: kirakó, betűk, állatkák, több darabból összerakott emberkék (pl. egy egész családnak ajándékba), nagyjából végtelen a lehetőségek száma. És felnőttek is bátran álljanak neki rajzolni, festeni - együtt a legjobb, ha az egész család akár csak 20 percre leül és közben beszélget, figyeli a másik munkáját, nevetgél, teát szürcsül... 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1911801837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása