Vajas kenyér sajttal... mézes kenyér tejjel... vagy legrosszabb esetben útközben elrágcsált péksütemény a sarki boltból? Egy jó reggelihez idő, nyugalom, türelem, esetleg némi fantázia sem árthat (hogy pl. ne ugyanazt együk, amit előző este), de hajnalban ilyesmit senki ne kérjen számon senkin. Ha otthon kerül rá sor, akkor gyorsan, gondolkodás nélkül, lehetőleg valami meleget, és tartson ki legalább ebédig.
A zabpehelytől viszont nem tudok elszakadni, mert amilyen olcsó, annyira tökéletes szuper-élelem. Gyomor-nyugtató, idegrendszer-regeneráló, rostokban gazdag, lassan szívódik fel, hosszasan telít, dugig van vitaminokkal, és édességekhez, sós ételekhez is sokoldalúan használható. Az alábbi receptet az a gyanú ihlette, hogy az unalmas rántotta, és a reggelire túl macerásnak-hosszadalmasnak tűnő palacsinta között lennie kell egy olyan sávnak, ahova a zabpehely is belefér. Ez pedig nem más, mint a – csak elsőre bizarrnak tűnő – tojásos-serpenyős müzli, amely egyben a bármennyire egészséges, de valljuk be, mégiscsak unalmas tejben/joghurtban ázó müzlireggeli izgalmasabb alternatívája.
Jó hír, hogy semmiféle zsiradék nem szükséges, sem a masszába, sem alá, legalábbis egy vastagfalú Tefalban szépen összeáll és elválik enélkül is. Érdemes jó pár percig közepes lángon békén hagyni, hogy kellőképpen megerősödjön a fordításhoz, addig sem kell mellette állni. (Ehhez a művelethez egyébként sok próbálkozás és mellényúlás után ez a húsforgató nevű célszerszám vált be a leginkább, mert elég széles, ugyanakkor leheletvékony és kellőképpen rugalmas is.)
Hozzávalók
200 g natúr müzlikeverék*
1 pohár narancslé
2-3 tojás
Ízlés szerint őrölt vaníliát, fahéjat lehet belekeverni az alapba, egyéb édesítésre nincs szükség, a mazsola és/vagy aszalt gyümölcsök miatt (kalóriatartalma amúgy is az egekben...) Friss gyümölccsel, mézes joghurttal, tejeskávéval kiegészítve: vigyázz, kész, kezdődhet a nap!
Ha elkészítitek, írjátok meg: sikerült megforgatni, működött? Várjuk!
Kapcsolódó anyagok
Vigyázz, kész, reggel sorozatunk Gyors, de nem junk sorozatunk