ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Bajuszmóka, nem csak farsangra

2013. február 06. - időtetrisz

Az utóbbi évek bajuszkultuszának gyökere egyértelműen a Movember mozgalomhoz köthető, de már régen túlnőtt rajta. Tudtátok, hogy a magyar bajuszt először Herman Ottó híres néprajztudós (aki nem mellesleg a kor divatja szerint tekintélyes arcszőrzettel rendelkezett) írta le először egy tanulmányban, ahol 26 formát és elnevezést jelölt meg? A bajuszológia heves vitát váltott ki, folyományaként pedig újabb 50 elnevezés született a bajuszformákra. Mi ennyifélét biztosan nem tudunk mutatni, de néhány ingyenesen letölthető típust összegyűjtöttünk. Ezeket sablonként használva vagy kivágva és kartonra ragasztva, hurkapálcikára, esetleg kétoldalú ragasztóval az arcra rögzítve biztosan vicces perceket szereznek a gyerekeknek (és a szülőknek). Farsangra, vagy csak úgy egy fényképes családi bajuszpróbához.



Stacey W. Porter blogjáról nyolcfélét lehet letölteni feketében, nagyjából lefedve az általános típusokat. Van itt tömör, lógós, pödrött végű, simán lógós, hetyke, egyenes, klasszikus, földesuras is. Ilyen az EasyMakesMeHappy bajuszkínálata is.



Hasonló tematikát, viszont újabb típusokat is kínál a Bridelicious blog, ahonnan szintén feketében tölthetők le a papírmasé szőrzetek, de aki akar, tejbajszot is ragaszthat a Milkmustache jóvoltából.


A Catch my party ennél jóval tovább megy, fekete-fehér mintás és színes bajszokat, szájformákat kínál, sőt szemüveget is.


Színesben találtunk kicsit szebbet (van kócos-pamacsos barna és narancs), amivel még egy könyvben is lehet szerepelni (részletek a kivágandó bajszok mellett). Szóval elő az ollót és fényképezőgépet és bajuszra fel!


Témába vágó posztok
Letölthető farsangi álarcok #2
Letölthető farsangi álarcok #1

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr358802808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almameter 2013.02.06. 20:06:42

Ha, ha, ez nagyon jó, én még ott tartottam, hogy a gyereknek szemceruzával rajzoltam a bajuszt a farsangra!Erzsi

puszedli 2013.02.07. 10:21:54

akkor itt az idő a nyomtatót is beüzemelni :D hajrá és jó mókát!
süti beállítások módosítása