ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Recycling gyereknyomda

2013. november 13. - időtetrisz

Valamelyik nap egy szatyorban találtam még néhány darabka dekorgumit, amelyek valahogy megúszták a múltkori fürdőjátékos projektet. Most, hogy rájuk leltem, semmiképpen nem akartam veszni hagyni őket. Mivel itthon megy most a rajzolás, és szép lassan indul a gyurmázás, gondoltam épp itt az ideje, hogy megismerkedjünk a nyomdával is. A tavalyi karácsonyi csomagolás díszítéséhez készült már itthon 2 nyomda, amelyek nagyon jól szuperáltak, csak egy hibájuk van: egy gyerekkéz nehezen tudja megmarkolni őket. Kellett hozzá még valami, ez lett a parafadugó.

nyomda5

A hozzávalók tehát: néhány befőttesüveg-tető, ugyanennyi parafadugó és egy darabka dekorgumi. Sablonnal vagy sablon nélkül kivágjuk a a nyomdára ragasztandó figurát, ráragasztjuk (erősebb papír-, kontakt-, hobbiragasztó) a tető külsejére, majd ha megszáradt, a belsejére a parafadugókat is egyenként. Ezennel kész is nyomda. Már csak festék kell hozzá.

nyomda1

nyomda2

A legjobb, ha egy elhasznált szivacsot fogunk be a festék felkkenéséhez, mert ezzel sokkal könnyebb felvinni a festéket a nyomdára, főleg a gyerekkezeknek. Úgy kell használni mint bármilyen más nyomdát. Rányom, festékez, nyomdáz.

nyomda4

 

nyomda3

Mivel a dekorgumi néhol nem emelkedik ki eléggé a tető síkjából, számítani kell rá, hogy a nyomdázott figura körül néhol lehet egy kör keret, de szerintem a kicsiket ez nem zavarja. Ha mégis, választhatunk egy vastagabb anyagot a dekorgumi helyett.

 

Témába vágnak még

Bébifesték céklával

Bébifesték tejszínből

Fessünk ecset nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr218803298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása