ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Nyomtatható szörnyhaverok a Széll Kálmán térről - Gyerekkel Budapesten #2

2014. március 24. - időtetrisz

A Széll Kálmán tér felnőtt fejjel nem egy öröm, viszont ha már át kell trappolni rajta gyerekestül - mondjuk mert muszáj elmenni a titokzatos varázsszékhez, vagy mert a Millenáris a cél, érdemes különös lényeinek világát felfedni, hogy barátként köszönhessünk oda, ha arra járunk. Ott vannak mindjárt a kukucskáló fejek.

[caption id="attachment_5544" align="aligncenter" width="600"] Színes város projekt - fotó: mtro.hu[/caption]

Földalatti lények, de állandóan kíváncsiskodnak: kidugják a fejüket, hogy megbámuljanak bennünket. Aztán meg pofákat vágnak. Az egyik belegolyózik ebbe a zsibongásba, a másik igencsak tart a tömegtől, a harmadik láthatóan nem erre számított, mielőtt kikukucskált volna... Mit látnak ezek a kíváncsi alakok belőlünk? És vajon mekkora a testük a föld alatt? Mivel táplálkozhatnak? Megannyi rejtély köröttük. Nyomtass ki INNEN két fejet, és máris köré rajzolhatjátok a testet:

(Aztán hálás szülőként gyorsan menj fel a Színes város honlapjára, hogy feltérképezd, mit nem vettél észre jártadban - keltedben, hol akadnak hasonló útba ejthető mókák.)

Visszatérve szörnybarátainkra, elárulhatunk róluk még egy titkot. Mi speciel ugyanis rég tudjuk, hogy cimboráinknak az épp nekik való óriásgombákra fáj a foga:

[caption id="attachment_5545" align="aligncenter" width="600"] Óriás gombák a Széll Kálmán téren (kép forrása)[/caption]

Persze nektek most megmondtam a megoldást, de vajon a gyerekek megtalálják-e ezeket az ínycsiklandó falatokat? És jut mindenkinek a gombából? Hogy osztoznak?

Ha erről a titokról is fellebbentl a fátyol, és még mindig van gyomrotok a téren időzni, indulhat a kígyókeresés: mert a téren bizony kígyók és halak is laknak (tegye fel a kezét, aki már látta őket!).

[caption id="attachment_5552" align="aligncenter" width="450"] Lásd Budapestet[/caption]

Ezek a mozaikok a szökőkút részei, érdemes körbejárni, és a halakat, kígyókat kibogarászni. A Lásd Budapestet blog hívta fel a figyelmemet a mozaikokra, a fotókat is tőle közlöm.

[caption id="attachment_5553" align="aligncenter" width="450"] Lásd Budapestet[/caption]

Amikor önszántunkból megyünk át a Széll Kálmán téren a gyerekekkel, akkor vagy a varázsszékhez vagy a Millenárisba igyekszünk. Ha tudni akarod, mitől varázsszék a varázsszék, jelezd egy kommentben. Ha elegen vagytok kíváncsiak rá, megírom posztban.

Témába vág:

A Mórictól a csúszdaparkig - Gyerekkel Budapesten #1

Sétasiettető kártyák

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr828803530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása