ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

A gyerekek csak vízzel fürdenek és tiszták -- vendégposzt by Éva

2014. november 27. - időtetrisz

Időnként előkerül itt a blogon az a necces kérdés, hogy vajon mégis mit használjunk: melyik szappant, tusfürdőt, jó-e az a gyerekek bőrének, nem csípi, nem szárítja... Megosztó, nehéz téma, épp ezért volt nagyon érdekes, amikor egyik kedves olvasónk, Éva küldött ezzel kapcsolatban egy levelet, ő úgy vágta át a gordiuszi csomót, hogy egyszerűen nem használ semmilyen pucolószert.  Vendég poszt by Éva.

viz

 

A minap olvastam egy cikket az Időtetrisz oldalán, amiben a gyerekek tisztálkodásáról volt szó.

Nos, mi 3 kicsi gyereket nevelünk, akik január óta nem használnak semmilyen tusfürdőt vagy szappant, minden este tiszta vízzel zuhanyoznak. A hajsampont még nem hagytuk el, de azt is ki fogom próbálni, hogy működik-e tiszta vízzel.

Az egész onnan indult, hogy egy ismerősöm egyszer „bevallotta”, hogy 4 éve nem használ semmilyen tisztálkodó szert, és soha semmilyen kellemetlen szagot nem vettünk észre rajta. Azt mondta, hogy szerinte felépült a bőre természetes flórája, és ezért még a betegségek is elkerülték.
A gyerekeim, akik 4, 6 és 8 évesek, óvodába kerülve persze átestek mindenféle felsőlégúti nyavalyán, és mikor ez sorozatossá vált, elgondolkodtam, hogy ebbe valószínűleg az is közrejátszhat, hogy minden este lemosom róluk -a kosszal együtt- a hidrolipid film réteget, ami megakadályozná a bőr kiszáradását, és a kívülről jövő mikroorganizmusok bejutását.

 

fagyi_kisfiu

10 hónapja alkalmazzuk ezt a módszert, és azóta semmilyen krémet nem kellett használnunk, és a betegségeik is szinte teljesen eltűntek! Minimális, 1-2 napos orrfolyással megúszta mindhárom gyerek a betegségeket.

És tapasztalatom szerint a gyerekek nem tudták annyira összekoszolni magukat, hogy ahhoz kemikáliát kelljen használni. Pedig kertes házban élünk, kutyával, macskával, és az idei nyár igencsak sarasnak volt mondható, amiből jutott a csemetéimre is bőven. Mégis mindig tisztán szálltak ki a kádból.
Azt még el kell mondanom, hogy falun élünk, ahol kevésbé nyitottak az emberek az ilyesmire, úgyhogy nem szoktam reklámozni, hogy az én gyerekeim „nem fürdenek meg rendesen”. Elég, ha én tudom, milyen kedvező hatású, hogy nem bontjuk meg a kis védekező rendszerüket.

 

alvo_gyerek

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr998803848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása