ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Karácsonyi menü bevásárlólistával Kicsi Vútól

2014. december 18. - időtetrisz

Az Étel, ital kicsi Vú összeállított nekünk egy szuper karácsonyi menüt: arra kértük, hogy kicsi vús, tetriszes és karácsonyi is legyen egyszerre. Azaz egyszerű, blikfangos és ünnepi. Ja, és felhasználóbarát: azaz bevásárlólistával ellátott. Én a tavalyi és tavalyelőtti mimimo-féle menü (narancsos gezstenyekrém- leves, puliszkatorta fahéjas meggypudinggal) helyett most ezt próbálom ki. Tehát íme a "Villantós karácsonyi menü egyszerűen": fehércsokis csicsókakrémleves, pisztráng zöldségágyon és vaníliás gyümölcssaláta.

vendégposzt by Kicsi Vú

Lehet, hogy kicsit túlzó a cím és nem is olyan villantós ez a 3 fogás, de az biztos, hogy nagyon látványos az eredmény, miközben egyáltalán nem igényel nagy konyhai rutint az elkészítése.
A beszerzésnél három tétel okozhat kisebb fejtörést: a csicsóka, a pisztráng és a gránátalma tényleg nem terem minden bokorban, de egy jó piacon nagy eséllyel beszerezhetők (végső esetben a Fővám téri Vásárcsarnokban).

Ünnepi levesajánlatunk egy meglepő ízkombináció: a burgonyakrémleves mintájára készülő csicsókakrémlevest ugyanis egy kis fehér csokival és narancslével dobtuk fel.

Receptért kattints IDE, az Étel, ital, Kicsi Vú blogra.

[caption id="attachment_8125" align="aligncenter" width="600"] csicsókakrémleves fehércsokival[/caption]

 

A főétel illeszkedik a karácsonyi halas hagyományba, csak sokkal egyszerűbb – nem kell panírozással, rántással bíbelődnöd, egy brokkolis-laskás zöldségágyon laza mozdulattal betolhatod a sütőbe a petrezselyemmel és citrommal megpakolt pisztrángokat. Egy jó háromnegyed óra múlva szemet gyönyörködtető látványban lesz részed...
Ha kevesled a zöldségköretet, dobj össze gyorsan egy kuszkuszt – jól passzol hozzá és a leggyorsabb köret a világon. Szórd a kuszkuszt egy nagyobb jénai tálba, sózd meg és önts hozzá annyi forrásban lévő vizet, amennyi jól ellepi. Takard le egy fedővel és hagyd állni 10 percet. Utána „fésüld át” egy villával, és egy darabka vajat is beledolgozhatsz.

A pisztráng elkészítésének menetét itt olvashatod.

[caption id="attachment_8127" align="aligncenter" width="600"] brokkolis - laskás zöldségágyon sült pisztráng[/caption]

 

Desszertnek egy könnyű fűszeres gyümölcssalátát választottunk, aminek egyik nagy előnye, hogy már előző nap el kell készíteni, hogy összeérjenek a finom csillagánizsos-vaníliás ízek. Miután kihalásztad a vaníliarudat a kész kompótból, szárítsd meg egy papírtörlőn és dugd bele a porcukortartó üvegedbe, így nem lesz kidobott pénz, amit erre a drága fűszerre költesz.

A friss gyümölcsök és aszalványok elegyéből készülő ünnepi kompót receptjét itt találod.

[caption id="attachment_8126" align="aligncenter" width="600"] vaníliás gyümölcssaláta[/caption]

 

Ha szívesen böngésznél még további karácsonyi ötletek között, kattints Kicsi Vú karácsonyi gyűjtőposztjára.
Bevásárlólistát is készítettünk, hogy megkönnyítsük a dolgod - 4 személlyel számolva ezekre lesz szükséged:

4 db konyhakész pisztráng (gyerekeknek elég egy fél)
2-3 nagy fej brokkoli
1,2 kg laskagomba
1 fej fokhagyma
1 kg csicsóka
5 citrom (legjobb a kezeletlen héjú)
4 kis csokor petrezselyemzöld

1 narancs
3-4 körte
3-4 alma
1 gránátalma

1 l (rizs)tej

1 tábla fehér csoki
1 üveg száraz rozé
1 zacskó aszalt sárgabarack
1 zacskó aszalt szilva
1 zacskó kuszkusz (bioboltban, natúrboltban kapható)
Fűszerek, egyebek:

olívaolaj
(nád)cukor
őrölt szerecsendió
csillagánizs
1 rúd vanília

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr498803876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása