ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Olcsó étkezési szódabikarbóna és citromsav

2012. szeptember 25. - időtetrisz

A zöldpuceválás már sokat emlegetett előnye, hogy 4-5 környezetbarát anyag elég mindenféle koszok kezelésére, ezért nincs ezerféle tisztítószer a háztartásban, ennyivel kevesebb a műanyag flakon, zacskó stb. is és persze sokkal gazdaságosabb is. Meglepő módon, még ezek között a nagyon olcsó anyagok között is nagy kilengések vannak árban, főleg, ha étkezési változatra van éppen szükségünk (sokan a házi kencékbe is inkább ezt választja, mert tisztábbak).




Keresgéltem, hol is lehetne nem túl drágán étkezési szódabikarbónát, citromsavat venni (ez utóbbi az ecet alternativája lehet Ökanyu szerint), az élelmiszerboltokban általában elég drága, a patikában hol adnak, hol nem. Véletlenül jött szembe a megoldás: az Arbat bejáratán helyes kis A/4-es hirdette, hogy van friss pirog (hát persze fagyasztott cuccból, de legalább aznapi), muszáj volt kipróbálni és ha már ott jártunk, lányom az egyesével csomagolt cukrokat, csokikat nézegette, én pedig a teljes felhozatalt. És ott virítottak az alsó polcon: fél kg szódabikarbóna 300 Ft, 50 g citromsav pedig 140 Ft. Ilyenformák:



Budapestiek újfent előnyben, ezek a Fény utcai boltból vannak, de a neten is megvásárolhatóak, bár vidékre momentán nem vállalnak szállitást, kár.


Témába vágnak még:

Mi mindenre jó az ecet?
Mi mindenre jó a szódabikarbóna?
Mi mindenre jó a teafaolaj?
A folttisztitás titkos alapanyaga: nátrium-perkarbonát
Folyékony szappan sk

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr458802448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása