ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Főzzünk papírból!

2012. november 08. - időtetrisz

Egyik reggel, ovi előtt, felmerült a kérdés, hogy mit fogunk délután játszani itthon? Tudjátok, mikor kint már sötét van, és hideg, pedig még nincs is alvásidő. Beszélgetőpartnerem közben a Maszkabál Szakács-dalát dúdolgatta, és akkor meg is egyeztünk abban, hogy szakácsosat fogunk játszani, de nem a konyhában, hanem a szobában és papírral.

Délután elővettünk néhány ív színes papírt, és megterveztük a menüt. Kellett persze a szakácsnak kötény, és kuktasapka is, ez utóbbihoz egy wc papír gurigát, 2 papírzsebkendőt és egy kis gumiszalagot használtunk
A vacsora igen látványos, és színes lett, és ez itt nem a „gyors, de nem junk” szakasz: a kukoricás-borsós-gombás-répás spagetti lassan készült, merthogy szálanként főztük a tésztát, sodortuk a kukorica- és borsógalacsinokat, vágtuk a répát, gombát.
Aztán kiderült, hogy feltétlenül szükség lenne egy ötgyertyás tortára is, a vacsora lezárásaképpen.
Mi itt megálltunk, de szabad a pálya, új s újabb receptek, spenótos tükörtojások, lekváros linzerkarikák, gyümölcsös muffinok, sütőtökös kiflik, netán színes zöldségspagettik felé. Ötévesünkkel kb. egy órán keresztül játszottuk ezt az igazi molyolós, közben dumálgatós, esti fürdés előtti játékot. 
Nálatok mi lesz a menü?

A témában lásd még Fürdőjáték: kávé habbal Arcok a fiókból  Telhetetlen hernyócska tojástartóból Figurák tojástartóból

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr438802562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása