ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Hordozható apróságtartó és pénztárca kupakból

2013. február 14. - időtetrisz

Egy ideje gyűjtögetni kezdtük a nagyobb, netán színes tejesdoboz-kupakokat, csavarmenettel együtt. Segítségünkre voltak a nagyszülők is, így elég jó kis kollekció állt össze. A nagyobb méret azért volt fontos, mert így akár tárolásra is alkalmassá válhat a kupakbelső. Csak a rögzítést, alulról záródást és a hordozhatóságot kellett még kitalálni.

A gumiszalag lett a megoldás, mert könnyen föl- és lehúzható, és nem mellesleg kézzel is jól varrható. Az is kiderült, hogy a műanyag-aljzatokon könnyen átvezethető az egyszerű varrótű. Így össze is állt a karóra mintájára a: karkupak.
Hozzávalók nagyobb méretű kupak, csavaros résszel együtt
a kupak átmérőjénél szélesebb gumiszalag (méter- és rövidáru boltban kapható)
tű, cérna

Először a kupak aljzatának kiszabására került sor:

Majd tűvel előre kilyukasztottam az öltések helyét.
Ráhagyásokkal kivágtam egy a csuklót körbeérő hosszúságú gumit. A kupakot a közepére helyeztem, és hozzáöltögettem a gumiszalaghoz, figyelve arra, hogy a cérna eldolgozása, csomói ne kerüljenek bőrközeli helyre.
Ez eddig körülbelül 10 percet vesz igénybe. Utána már csak a csuklópánt rögzítése, összevarrása maradt hátra. Ezt nyilván lehet tépőzárral, csattal, cipzárral, patenttel, gombbal, és még ki tudja mivel én most csak egyszerűen összeöltöttem.
Tulajdonképpen mindössze ennyi az egész.
A színes kupakokat lehet cserélgetni, és így önmagában is elég vicces és dekoratív a karkupak, de a lényeg ez:
Zsebek, táska és klasszikus pénztárca nélkül is el lehet így indulni, 200 ft-os érmékből 1000 ft-ot simán elbír. És hát gyűrűt, hajcsatot, összehajtogatott papírpénzt, rágót, kihullott tejfogat, matricát avagy az élet egyéb fontos és kevésbé fontos kellékeit.
Témába vág még Uzsonnástáska kávészacskóból Ceruza- és apróságtartó  Csupacipzár kincstartó

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1008802790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása