Élesztő nélkül, néhány hozzávalóból persze nem teljesen fánkszerű ez a fánk, de erősen emlékeztet rá és csodás tulajdonsága, hogy nem kell olajban sütni. A recept az imádni való Két duci hölgytől származik, ennek megfelelően nem éppen fogyókúrás – persze egy olyan jelmondattal, hogy „Never trust a thin cook”, mi mást is várhatnánk. Szóval, nem élesztős, nem kell olajban sütni, kevés alapanyagból készül, 10 perc előállítani a tésztát, 10 perc megsütni és édesre is, sósra is könnyen variálható.
![]() |
langyosan a legfinomabb ez sütőben süthető fánk |
- 23 dkg liszt
- 1.5 dl tej
- 50 g vaj
- 1 zacskó sütőpor
- csipet só
A lisztet a sütőporral keverjük össze, aztán morzsoljuk bele a szobahőmérsékletű vajat, valami ilyesmi tészta keletkezik:
Kb. 2 cm vastagra nyújtva kezdhetjük a szaggatást, aztán mehet is a kivajazott tepsire:
Persze a sütőt már előmelegítettük, forrón várja a kis nyers tésztácskákat, nagyjából 10 perc alatt aranybarnára sülnek 220 fokon.
Nem érdemes megvárni, míg kihűl, még melegében vágjuk, vajazzuk, lekvározzuk, kinek melyik jön be jobban. Csodás reggeli is lehet belőle a mostanság még igen hűvös napokon.
További recepteket itt találsz az Időtetriszen.