ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ügyességi játék ragasztószalaggal

2013. április 29. - időtetrisz

Hét ágra süt a nap, de néha a legforróbb időben is becsúszhat egy-egy esős délután, vagy olyan nap, amikor délután valahogy otthon ragad a család. Erika nemrég vendégposztolt nálunk frappáns, pl. utazási unalmat elűző fotós párkeresős játékot, közben megtudtuk róla, hogy több blogban is benne van a keze: az egyboszorkán kívül a mozgásos játékötleteket bemutató fittkid is hozzá tartozik. Most egy olyan, pillanatok alatt megszervezhető benti játékhoz ad tippet, ami a lakásban is megmozgatja a gyerekeket. Nem kell hozzá más, csak egy tekercs széles ragasztószalag.

                                                                                                      Hanula Erika vendégposztja
Nem tehetek róla, a ragasztószalag nagyon megfogta a fantáziámat. (Ha valaki nem értené miről van szó, olvasgasson itt és itt.) Most épp 3D-be ágyaztam a dolgot.

Fogtam a falfestésnél megmaradt ragasztószalagot és felragasztottam pár csíkot a nyitott ajtó keretére. Szerintem szűkebb folyosón ugyanúgy használható, de az ajtófélfa tökéletesen megteszi. A gyerekeknek gyúrtam pár papírlabdát és az volt a feladatuk, hogy úgy kell rádobni a szalagokra, hogy rá is ragadjanak. Ha könnyíteni akarunk, lehet húzni még pár csíkot, akár úgy is, hogy keresztezzék egymást. Nehezítéshez meg persze le lehet venni csíkokat.

Ha a szalagok különböző magasságokban vannak, akkor a gyerekeknek különböző technikákat kell kipróbálniuk, hogy elérjék a céljukat. Azaz nem csak az izmaikat kell használniuk, hanem a logikájukat is.

Miután ezt megunták, kipróbálták azt is, hogy tudnak átbújni az alacsonyabban kifeszített szalagok alatt, fölött, között.

Hát, ez nem jött mindig össze :)
Viszont nagyon jól szórakoztak egész délután!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr278803030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lapappilon 2013.04.29. 10:39:18

hi-hi! jó móka lehetett!szuper ötlet...gazdaságos...:-D
süti beállítások módosítása