ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Házi árnyékszínház percek alatt

2013. május 30. - időtetrisz

Besötétíteni a szobát, felkapcsolni a diavetítőt és mesélni. Emlékszem, szívdobogva vártam gyerekkoromban ezeket a félórákat. Először a szülőkkel, később a haverokkal ment a diafilmezés. Cserélgettük a filmeket, meséltünk felváltva egymásnak. Sajnos egyelőre nincs itthon diafilmvetítőnk, de nagyon szeretnénk venni egyet. Az esti mese, az itthoni kacatokkal való szerepjáték egyre nagyobb élménnyé válik a lassan 2 éves kisfiamnál, ezért készítettem ezt a házi bábszínházat. Egy kicsit szerepjáték, de felidézi a sötétítsük be a szobát és meséljünk perceket is.

Néhány perc alatt megvan, nemcsak saját gyártmányú bábukkal, bármilyen otthoni kacattal játszható, amelynek érdekes sziluettje van. Kicsik a szülőkkel, nagyok egymással is játszhatják. Szükség lesz hozzá egy kartonra. A méret opcionális, de minél nagyobb, annál nagyobb a játéktér, érdemes jól szétnézni otthon. Akkor használhatók például a kartonállatkák, kartonfák is, így rögtön egy díszletet is rittyenthetünk a nagyközönségnek. Nálunk most csak ez a kisebb volt, de első körben éppen megfelel, hamarosan majd vadászok egy szélesebbet. A karton mellett kell még egy darab háztartási csomagoló (az a vékonyabb, fehérebb), dekorgumi, pálcika.
A kartonról levágom az oldalakat majd a papírt ragasztószalaggal rögzítem az egyik oldalára. A dekorgumiból figurákat vágok ki és pálcikát ragasztok rá, hogy könnyebben tudjunk vele bábozni.
Itt macska, kacsa, kislány, kutya készült, de szétnézek még a kacatos dobozban, mert biztosan akad még egy-egy érdekes szereplő a meséhez. Ha megvannak a "szereplők" és kész a "színpad", jöhet az elemlámpa. Ez még hiánycikk nálunk, vagy legalábbis nem találtam, ezért most egy asztali lámpa fénye szolgáltatta a megvilágítást, de emiatt nem szomorkodtunk.
Hátulról megvilágítottuk:
A közönség pedig ezt látta:
Mit szóltok? Milyen lett?
Ha ennél vadabb mókára áhítoztok, nézzétek meg ezt:

sziluettrajzolas arnyek jatek

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr28803050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baumgartner Melinda 2014.02.24. 00:19:01

Nagyon tetszik! Kipróbáljuk! :)
süti beállítások módosítása