ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ikea hack: uzsonnás doboz és mini kulacs

2013. július 12. - időtetrisz

Amikor elérkezett a napközis tábor hete, azzal kellett szembesülnünk, hogy ezen a programon nem lesz közös étkeztetés: mindenki azt eszik, amit visz. Tízórait, ebédet és uzsonnát kellett tehát egyszerre csomagolni, de mibe? Ehhez ajánlottunk már itt a blogon is házilag készíthető csomagolókat, most nem egy reciklált, hanem egy ikea-hekkelt megoldás következik: olyan tárgyakkal, amelyeket eredetileg nem erre a célra szántak, de megállják a helyüket pofás uzsonnás kellékekként is.

 

Az alkatrészek ismerősek lehetnek: az Upptacka műanyag palack eredetileg az Ikea Family utazási kellékei között szerepel, megkönnyítendő hogy a különböző haj- és bőrápolókat kis adagban, megjegyezhető színű tárolóban vihessük magunkkal. A négy darab, egy decis palack ára 295 ft (Family kártyával).

  A Fixa 114 részes kábelkezelő készlettel viszont talán kevésbé esélyes a találkozás: ebben a Fixa családban sokféle ilyen színű, többrekeszes doboz van, ez a legolcsóbb közülük, a maga 795 ft-jával, amelyért kapunk egy csomó kábelrögzítő kütyüt, és nem mellesleg egy kivehető belsejű tárolódobozt.

 

Miután biztonságos helyre elraktároztuk a kábelkezelő kütyüket, kezdődhet az kaja-legó. A kis rekeszeket mindenféle magokkal, zöldségekkel, gyümölcsökkel töltöttük meg, a legkisebbikbe, a változatosság kedvéért, mártogatósként most éppen két kiskanálnyi mogyoróvaj került (amit akár házilag is hamar elkészíthetünk), de bármi egyéb, gyerekkedvenc mártogatós trutyival is feldobhatjuk az uzsonnát.  

A két kis palackot gyümölcsleves kulaccsá léptettük elő, felmatricáztuk. Ez így együtt, egy szendvics társaságában került bevetésre. Az első napi teszt eredménye: némi kukorica és mazsola, egy kevés mogyoróvaj társaságában érkezett csak vissza, időhiányra hivatkozva (szerintem egy kis kanál is hiányzott, pl. a kukoricához.)

  A projektet ezzel együtt sikeresnek nyilvánítottuk, de főleg rosszul evő, az uzsonnát rendszerint hazahordó kiskorúaknál lehet eredményes a bevetés, ha sokfelé, csipetnyi finomsággal, rágcsálnivalóval töltjük fel, a bőség zavarát kínálva fel. Szóval: uzsonnára fel!  

  És hogy ne esztelenül hekkeljünk, csak a külcsín bűvöletében, az anyagösszetételt is ellenőriztük: a doboz polipropilénből készült, amiből egyébként más konyhai edényeket is szoktak gyártani, és ami *élelmiszeripari termék tárolására, szállítására alkalmas*, vagyis használat közben nem oldódik ki belőle káros anyag. Ugyanez a helyzet a palackokkal, amelyek anyaga a polietilén, hasonló tulajdonságokkal, biztonságosan használható.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr48803144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.07.12. 21:15:46

Hát ez fantasztikus ötlet, nagyon köszönöm. Aug. elején ki fogjuk próbálni mi is :)Anna

jvera 2013.07.12. 23:58:10

Ismételten csak annyit tudok mondani, hogy zseniálisak vagytok! Imádom ezt a blogot :) Jövő héten megyek az Ikeába, most felkerültek ezek a cuccok is a listámra. Köszikösziköszi és szép hétvégét nektek! :)

Anonymous 2013.07.15. 21:56:02

Nagyon tetszik!!!
süti beállítások módosítása