ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Reggeli, esti játékhoz: saját varázskocka, változtatható képekkel

2013. szeptember 27. - időtetrisz

A rutinba fáradt, döcögve haladó reggeli készülődéshez tavaly ősszel varázskockát ajánlottunk, kedélyvidítóként és gyorsítóként egyaránt jól funkcionál, aki próbálta, már tudja. Kevés gyereket hagy hidegen az a lehetőség, hogy a készülődést is el lehet játszani, és közben észrevétlenül lehet eljutni az indulásra kész állapotig. A blagger ajánlotta varázskocka egy törölhető oldalú, speciális, nagyobb méretű műanyag darab volt -- a jó hír az, hogy minimális bütyköléssel otthon is előállíthatjuk a saját, lemosható oldalú kockánkat, amivel aztán a játékok sora előtt nyílik meg a kapu. Közben nemes célra újra elhasználhatunk egy újabb Tetra Pak dobozt is.

Az alapot egy Euroshop típusú boltokban, óriás dobókocka-duó adja, amivel egyébként is vicces változatban lehet újrajátszani a szokásos számos-dobókockás játékokat, de most az egyes oldalakra más-más ábrát akartunk rajzolni.
Egy körző segítségével bemértük a beborítható rész átmérőjét.
Majd egy papírlapra rárajzoltuk és kivágtuk a kört. Ezt a kört rajzoltuk körbe hatszor egy kimosott, megszárított TetraPak doboz belső felületére, mely azért ideális erre a célra, mert 1. majdhogynem ingyen van, 2. lemosható.
Ragasztás előtt érdemes a körök külső részét, körben egy kicsit megegyengetni, hogy picikét domború legyen a körünk, és a külső kerülete még véletlenül se kunkorodjanak felfelé, mert így épp ott nem fog tapadni, ahol a legjobban kellene: a széleken.
Tubusos ragasztóval ragasztottunk, óvatosan, hogy a széleken ne maradjon semmi kicsorgó felesleg.

Némi szárítás után jöhetnek az ábrák. Első tesztünk szerint a lemosható filctoll is jól fog, ha hagyjuk megszáradni, mikor pedig ábrát akarunk váltani, kézzel is ledörzsölhető. A tartósabb festéket tartalmazó filcek nyomai jobban bírják a koptatást, de vizes szivaccsal, vagy akár sima papírzsebkendővel is le szépen le lehet törölni őket.

A kocka egy ideje nálunk kötelező és megunhatatlan, most már nem csak reggel, hanem este is. Bár az oldalaira a készülődés elemei közé bekerültek különféle vicces meglepetések is, sosem gondoltam volna, hogy ovis korúakkal el lehet odáig jutni egy naponta kötelezően ismétlődő rituálé során, hogy a legégetőbb, egyben legizgalmasabb kérdés az legyen, hogy előbb a fogamat mossam meg, vagy vajon inkább felvegyem a pizsamámat?

És ez még csak a kezdet, hiszen a hat oldalt még számtalan egyéb játékra alkalmas módon is tele lehet rajzolni. Ha nektek is bejön/bejött, írjatok ötleteket további játékra!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr868803200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása