ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Szórakoztató tányéralátét - öt perc alatt

2013. november 21. - időtetrisz

Nem spanyolviasz, többen feltalálták már, de talán érdemtelenül kevesen használják: tányéralátét papírból 5 perc alatt, és a legkülönbözőbb mókák kerekedhetnek belőle. Most az én „reggeli készülést segítő”, a „Mikulás váró és a „mit ennél ma-verziómat mutatom meg. De a lehetőségek száma végtelen. És egy teljes szett ajándéknak sem mindennapi.

Végy tehát egy A/3-as félfamentes lapot és egy filctollat, majd rajzolj. Először egy hagyományosat firkantottam – teljes volt a siker:

Kislányom rögtön borsószemeket rajzolt bele, mielőtt elengedte volna magét, gyorsan lefényképeztem. Aztán terítésnél jó iránymutatóként funkcionált az evőeszközök elhelyezéséhez. Miközben a keretet adó képecskék között is érdemes volt keresgélni: melyikből van több, kinek van gyertya is rajta, stb. És még a színezésről szó sem esett.

A következő ötlet a reggeliző verzió, a reggeli felpörgést elősegítendő: itt a lap szélén egyfajta checking listként funkcionálnak az indulás előtti teendők: fogmosás, fésülködés, öltözés, beágyazás, vinnivalók (táska) ellenőrzése. Azt gondoltam, ki lehet pipálni, amivel elkészültünk.

A harmadik variáció a Mikulás váró. Tele lehet rajzolni a csizmát mindenfélével vacsi előtt vagy után – a Mikulásváró szertartás részeként.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr968803310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása