ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ajándéktippek 1.: vásárolható ajándékok gyerekeknek

2013. december 10. - időtetrisz

A karácsonyi ajándékok egyik masszív célközönsége a (kisebb) gyerekek. Egyszerre nehéz és könnyű a választás ilyenkor: játékot, persze – de milyet? Mindenki segítőkészen ajánl decemberben, a prospektusok, a reklámok, a hipermarketek akciós újságai – mégsem (vagy épp ezért) nem könnyű eligazodni, legyen a cél saját, vagy rokon, ismerős gyermek megajándékozása. Alább olyan kipróbált és bevált ajándékötleteket gyűjtöttünk össze, amelyek jó szívvel tudunk ajánlani mindenkinek, aki gyerekeket szeretne valami eredeti, okos meglepetéssel megajándékozni.

ajandektippek gyerekeknek

1. Bűvös kígyó (Magic Snake, Rubic Twist), 700-2800 ft

A bűvös kígyó, Rubik kígyó eredetileg a Rubik játékcsalád tagja, ma már számtalan klónja, koppintása létezik,  és egyes szülőkben direkt nosztalgikus érzéseket ébreszthet. Ennek a nagyon egyszerű fejlesztő játék 12 sötét és tizenkét világos egyenlő szárú háromszögből áll, melyek oldallapjuk mentén vannak egymáshoz kapcsolva. Ezeket a háromszögeket egymáshoz képest el lehet mozdítani 90-, 180-, illetve 270 fokkal.

buvos kigyo

A játék lényege, hogy a hosszú kígyóból különböző alakzatokat lehet hajtogatni, akárcsak az origamiban, és az a csodálatos benne, hogy nincs rossz megoldás, mivel a hajtogatható sík- és térbeli formák variációja szinte végtelen.

Rubik kigyo twist figurak

A jó hír, hogy a mai gyerekeknél is működik, többféle kiszerelésben kapható. A Müller játékosztályán kis méretű (700 ft), de tökéletesen csavargatható verziótól a nagyobb, igényesebb kivitelű darabokig (2800 ft). Rubik Twist, Magic Snake néven is kereshető online játékboltokban webáruházakban. Az ovis nemzedéket, nemre való tekintet nélkül, tapasztalatunk szerint, teljesen elbűvölte, nem tudják letenni, de egyes felnőtteknél is komoly függőséget okozhat. Utazáshoz is ideális!

 

2. Mini babaház öltöztethető babával (Djeco), 970 ft

Kedves, diszkrét ajándék kislányoknak ez a hordozható, mini babaház, mely a játék dobozából alakítható ki, a benne lakó baba pedig a mellékelt alkatrészekből,  matricák és kartonlapok segítségével. Tündér és Hercegnő változatban rendelhető a Molymitól.

Djeco_Paper_doll_1024x1024

 

3. Mini robotok (Hexbug), 1990-8990 ft

Ha valami, ez biztos siker, nemre, korra való tekintet nélkül: Hexbug minirobotokat irányítható bogarakhoz hasonló formájúakra mintázták,  frenetikus hatást érnek el, már a két év körülieket felvillanyozzák.

HexBug_Lineup_1920x1200

A csomagban található elemekkel jó darabig működnek,  mindegyik faj viselkedését külön fel kell térképezni. Az egészen kicsi Nanók (1990 ft) csak sétálnak, a Bogarak (3990 ft) tapsra irányt változtatnak, de vannak távirányítóval működtethető pókok is.

hexbug nano

Mozgásukat megvásárolható pályákkal lehet izgalmasabbakká tenni, de építőkockákból, és különféle tárgyakból is kirakhatunk nekik saját pályát. Többféle online játékboltból, webshopból is megrendelhetők.

hexbug-bogarak

 

4. Noé bárkája, 2500 ft

Ez a kisebbeknek tervezett logikai játék felnőtteket is képes jó értelemben megizzasztani, alapvetően a logikai következtetést, stratégiai előretervezést, képfelismerést és a térlátást fejleszti.

Noe barkaja Noah ark Smart Games magneses utazo jatek

A cél: minden állatnak be kell férnie Noé bárkájába. A párok egymás mellett szeretnek utazni, ezért egymás mellé kell elhelyezni. Mindezekre, és arra is figyelni kell, hogy mind a 10 állat a lábával a padlón álljon. A klassz kis mágneses állatfigurákat addig kell pakolgatni, amíg teljesen ki nem töltik a rakteret. A könyvhöz tartozó kis füzetben 48 feladvány található, különböző nehézségi szinteken. Klasszikus utazójáték, lányoknak, fiúknak, 5-től 99 éves korig.

Noe barkaja Noah ark Smart Games

 

5. Sztorikockák (Story Cube) 2800 ft

Most már Magyarországon is egyre több helyen kapható, rendelhető a sztorikocka-csomag, mely társasjátékcsaláddá nőtte ki magát, létezik már kisebbeknek, nagyobbaknak szóló, illetve különféle tematikus verziója is.

StoryCubes-sztorikocka

Az akár egy nagyobb kabátzsebben is elférő csomag végtelen sok játék, és mese lehetőségét hordozza. A kihívás:  össze tudják-e kapcsolni az egyes játékosok a véletlenszerűen dobott kockák kilenc képet egy kerek történetté? A sztorikocka lényegében egy mesegyár, amely minden korosztálynak beindítja a fantáziáját 6-tól 99 éves korig, és versengés nélküli szórakozást jelent több játékos számára is.

 

6. Gólyaláb, 4800 ft

Általában nem gondolunk rá ajándékként, de egy ilyen merész gesztus ki tudja mi minden indíthat be és határozhat meg a megajándékozott jövője szempontjából?

golyalab-bukkfabol-uj

A terjedelmes méretű (120 cm hosszú), gumitalpú,  100%-osan fából készült gólyalábakat 6-12 év között fiúknak, lányoknak egyaránt ajánlják, ha emellett az ajándék mellett döntünk, nem árt megszervezni használatának megtanulását is. Ami egyébként távolról sem olyan bonyolult, sok gyerek hamar ráérez az egyensúlyérzéket, lábizmokat kiválóan fejlesztő és karbantartó gyólyalábazásra. Ennek a gyerekek számára készült változatnak az arányai jóval szelídebbek a felnőtt-változatnál, viselője alig 20 cm-re a föld felett közlekedik. Figyeljünk arra, hogy mérete miatt személyesen kell majd átvennünk (Pick Pack pontra nem szállítható).

 

7. Hordozható mikroszkóp  (Zoomscope Navir), 4960 ft

A molymi webshopjában, sok egyéb csoda mellett, tudományos játékok között a természetbúvár alcsoportban teleszkópok, periszkópok, bogárvizsgálók, csillagkeresők és távcsövek között található a Navir hordozható mikroszkóp, amely nélkülözhetetlen kellékek a természet kedvelőinek. Minden kisgyerek, de még a nagyobbacskák is szívesen kutatják, vizsgálják környezetüket, a külvilágot, a körülöttük élő növényeket, állatokat. Ezekhez a megfigyelésekhez, családi kirándulásokhoz lehet hasznos kellék  ez az egyébként elég profi kis kütyü.

8050w

A hordozható mikroszkóp segítségével bármilyen felület részletesen, 20-40-szeres nagyításban megvizsgálható. A megfigyelést könnyítésére, ha nincs elegendő erős, természetes fény, a tölcsérben látszó minta kis lámpával világítható meg (ehhez kis ceruzaelem szükséges). A nagyítás mértékét a mini mikroszkóp oldalán lévő gomb forgatásával lehet beállítani. Piros, sárga, kék vagy zöld színben választható.

 

8. Gyerek bokszzsák (Domyos), 4990 ft

A Decathlonban többféle mintás változatban kapható, felfújható bokszzsák valójában olyan, mint egy óriási, gyerek méretű keljfeljancsi: minden irányba lehet borogatni, de azonnal visszaugrik álló pozícióba. Összsúlya mindössze fél kg, könnyen szállítható, és tárolható, ha épp láb alatt van, a levegőt kiengedve kicsire összehajtogatható. Stabilitását az aljába tölthető víz adja.

gyerek-bokszzsak-nsarga

Kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas, strapabíró anyagból készült. Nem szükséges hozzá kesztyű használata, mivel a belefújt levegő miatt csupasz kézzel is könnyen paskolható, és meg lehet nyugodni:  ütésálló, nem okoz sérülést. A Decathlonban a gyerekeket sosem bírom mellőle elráncigálni.

 

8. Dixit társasjáték, 7500 ft

A többszörös díjnyertes, az utóbbi évek legújszerűbb családi játékát Jean-Louis Roubira francia gyermekpszichológus nem annyira az agymunkára, mint az érzelmekre hangsúlyt fektetve fejlesztette ki. A többféle változatban létező játéknak vannak egyszerűbb, kevesebb elemes, és ezáltal kisebb gyerekeknek szóló, és bonyolultabb, több szinten futó verziói.

3143_9hxty5b3

Ez a 84 elemes, 8 éves kortól (99-ig) ajánlott változat gyönyörű festésű, egyedi kártyáival és szürreális táblájával a képzelőerőt és az empátiát hívja játékba. A kártyák részletgazdagok, és a mindegyik körben kiválasztott új mesélő számára egy-egy új történet alapját képezik. A mesélő teljes szabadságot élvez, mondhat akár csak egy szót, egy mondatot, egy mesét, dúdolhat, énekelhet, mutogathat, így utalva a többiek számára is (nem túl könnyen, de nem is túl bonyolult módon) kitalálható mesére.

3143_vtexcu0a

 

Ha további tippeket szeretnél, gyerekeknek vásárolható ajándékokra, nézd meg ezeket a posztjainkat is:

Ajándéktippek 1.  (2012):  13 ajándékötlet, árkategóriák szerint csoportosítva, találtok itt papírszínházat, könyvvé hajtogatható kétszintes babaházat, pingvinlámpát, időjárás-kísérleteket generáló ökojátékot.

Ajándéktippek 2. (2012): 12 tipp, gyerekszíveknek kedves társas- és kartonjáték, ördögbot, állatkerti bérlet és számtalan apró-cseprő, illetve nagyobb értékű ajándékra.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr868803322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása