Mintha tejszínhab, csokiszósszal... Azt hiszem a gyerekeket először ennek a könnyű desszertnek a kinézete ragadta meg, aztán az izgalmas, édes-selymes íze, majd a jól kavar-kutyulható állaga. Összerakni körülbelül 1 percig tart, mivel semmi sem otthon készül: a 2-3 natúr és egyszerű hozzávalót csak fogjuk, összeöntjük és tálaljuk. Nálunk két hete ez a sláger, néha reggeli, néha vacsora, néha uzsonna formájában.
Ez most tehát szupergyors és szuperszimpla lesz. Valamint gyümölcsös.
Hozzávalók
1 doboz 250 g-os natúr krémtúró / egyszerűbb változatban: egy doboz görög joghurt (450g)
egy kevés (kinek milyen) tej
Biorganik gyümölcsszirup (itt: datolyás, ill. szilvás)
A fehér krémes alaphoz a natúr, dobozos krémtúrónak nem a morzsás, hanem a krémes állagú változatot érdemes használni (az Aldiban van laktózmentes kiadás is).
Ezt fokozatosan kevertem ki annyi tejjel, hogy egy lágyan selymes, de nem túl folyékony masszát adjon ki.
Laktózmentes-, vagy gabonatejjel enyhén édeskés ízt lehet elérni, mivel én ezt használtam, külön nem édesítettem tovább, különösen, hogy a szirup súlyosan édes lesz. És akkor jöhet a „csokiszósz”.
A szilva szirup (400g) kíváncsiságból került be a kosárba még Karácsony előtt, valamilyen kombinált kedvezmény keretében, de mivel nem várt sikert aratott, a szombati MOM melletti bio-piacon a Biorganik sátrába tévedve beruháztunk egy datolyásra is, igen barátságos áron, egy akció keretében 700 g 890 ft-ba került (egyébként 1100 ft, de az is korrekt a bio alapanyagot figyelembe véve). (A SyrupLife sorozat további szirupjai közül ez a kettő gyümölcsalapú, és egyben a legsötétebb, a többiek különféle gabonákból készülnek: rizs, árpa, tönköly, stb.) A szilvás édes, leheletnyit savanykás, gyümölcsös, kellemes szirup, a datolyás édesebb, robusztusabb, engem kissé a karamellszószra emlékeztet. Ezek a természetes édesítőszerek semmi mást nem tartalmaznak, mint ami rájuk van írva: 100%-ban szilvát, illetve datolyát.
Ha igazán gyorsak akarunk lenni, a túrókrémet kiválthatjuk sima görög joghurttal is, akkor kevergetni sem kell, csak egyből tálalni. És hát igen, a tálalás – ez az a pillanat, mikor mindenki magához akarja ragadni a flakont, mert ez annyira király:
De a legjobb rész szerintem az, mikor ebből:
Ez lesz:
Ha valaki turbózni szeretne, a poharakba már eleve rétegezve adagolhatja, ráadásul
* reszelt, apróra vágott fekete csokival
* felaprított, kissé megpirított mogyoróval, dióval
* mazsolaszemekkel, vaníliaporral, kókuszreszelékkel szórhatja meg.
Mi csak fagyis tálkákba tornyozva, így egymagában ettük, de kétségtelen, hogy egy piskótát, brownie-t, vagy almakrémes ropogóst is nagyon fel tud dobni.
Nem kell behűteni, azonnal ehető, sőt frissen bekavarva a legfinomabb.
Ha sovány krémtúróval és szteviával készíthetjük, fogyókúrába is jól beilleszthető.
De ilyesmire fittyet hányó vendégek sem szoktak visszariadni tőle.
További gyors finomságok