ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Csokinyalóka, szerelmes üzenetekkel

2014. február 13. - időtetrisz

 

Minden összejött:  ovis szerelem, Bálint-Valentin nap, egy régebben kapott nyalóka-forma, betűtészta-őrület, papírhoz használt formakinyomó, molyoktól megmentett kerek ostyák. És ami kijött belőle: játék a kajával, avagy csokinyalóka, szerelmes üzenetekkel, betűtészta felhasználásával. ♥ is in the air...

22_csoki nyaloka

Mivel hosszas tanulmányaim egyik korszakában sem volt szerencsém betűtésztás paradicsomleveshez, és mivel a nagyobbik kiskorú most kezdett el olthatatlan szomjúsággal érdeklődni a betűk iránt, nem volt kérdés, hogy az ajándékba kapott betűtésztákat nem levesbe kell főzni, hanem ki kell rakni belőlük valamit. Korábban díszítettünk vele már születésnapi tortát (bocsánat, kissé körberágtuk, mire a fotógép előkerült):

DSC02298_resize

A nyalókaformához viszont szerelmes üzenetek illenek. Az általunk használt forma az Ázsia-boltból származik (390 ft), de bármilyen olyan, tágasabb néhány szó kiírásához elég nagy felületű muffin- vagy bonbon szilikonforma megfelelő, ami olvasztott csokival való kitöltésére alkalmas (pl. az ikeás szív-jégkockaforma is).

04_csoki nyaloka

Hozzávalók

magas kakaótartalmú étcsoki

(opcionálisan: a csokiba őrölt kávé a koffeines változathoz, puffasztott amaránt, vagy kókuszreszelék a gyerek-verzióhoz)

betűtészta

céklalé, vagy céklapor

díszítéshez: szárított virágok, puffasztott amaránt, ostya, stb.

01_csoki nyaloka

Miután döntöttünk a feliratokról, következett a játék a betűkkel: már négyévesek is elboldogulnak azzal, hogy a papírra felírt betűket kiszemelgessék a nagy kupacból. Utólag kiderült, hogy jó döntés volt a feliratok betűit legalább két példányban kiválogatni, hogy a főzés közbeni összeragadás, vagy egyéb balesetek ne hozzanak váratlan helyzetbe. Az ékezetekhez néhány L vagy T betűt érdemes bekalkulálni, amit aztán majd apróbbra lehet vagdosni.

06_csoki nyaloka

Mivel úgy ítéltük, hogy a szerelmes témához piros betűk illenek, a tészta fövővízébe némi céklaport szórtam, ez éppen elég volt ahhoz, hogy néhány percnyi forralás alatt gyönyörű bordó-pirosra fesse a betűket.

A betűk megszárítgatása után felolvasztottuk a csokit, amit a felnőtteknek szóló változatban őröl kávéval sűrítettem kicsit, a gyerekeknek puffasztott amaránttal, vagy kókuszreszelékkel. Ettől a csokimassza testesebb, és nem annyira fojtogatóan csokis-kakaós le, illetve könnyebb lesz a betűket is belehelyezni. Ezután beöntöttük a formákba, a méretre vágott fapálcikákra. A célnak megfelelhet a villámgyors, kókuszzsíros csoki is, csak azt kell számításba venni, hogy ez a változat hűtve őrzi meg a leginkább az állagát.

13_csoki nyaloka

A betűk felhelyezésére a legmegfelelőbb pillanat az, amikor a csoki már kissé szilárdulni kell, de még annyira lágy, hogy be lehessen nyomkodni a betűket. Közben kiderült, az is, hogy az ostyák hasonlóan viselkednek, mint a papír: a 2 hozzávalós, narancsos energiaszeletnél használt ostyáknak volt csinos kör alakú párjuk is, ezekbe formakinyomóval hasonlóan jól lehet mintákat szúrni, mint a Tetra Pak dobozok felhasználásával készült ajándékkísérő kártyák készítésekor.

07_csoki nyaloka

Ezt kihasználtuk így is:

16_csoki nyaloka

És így is:

11_csoki nyaloka

És a többi felirat, amihez tetszés szerinti dekoráció dukál. Egy meghívás:

15_csoki nyaloka

Egy romantikusabb célzás:

14_csoki nyaloka

Szabad a pálya, a keretbe bármi beírható. Ez a játék a gyerekekkel (is) érdekes időtöltés, és nem az az ötperces fajta, de a végeredmény magával ragadóan hatásos.

17_csoki nyaloka

Boldog üzengetést,

♥ szerelmes pénteket!

 

További dekoratív finomságok

Manófigurák házilag, egészséges alapanyagokból

Zöldségfigurák reggelire

Nyuszi, csibe, tojás – ehető figurák 10 perc alatt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr128803462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása