ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ingyenes, nyomtatható társasjátékok pl. nyaraláshoz

2014. június 03. - időtetrisz

Az isten mentsen egy olyan nyaralástól, amikor napokig szakad az eső és semmi mással, csak fürdőruhával és bringával készültünk. Amikor betegség miatt tilos kimozdulni sem éppen könnyű az léet (lehet fokozni a teljes karanténnal...) A helyzet biztos mindenkinek ismerős: néhány nap után minden játék, rajzfilm, lehetőség unalmas és ilyenkor aztán lehetőség sincs igazán beújitani. Illetve van, mert legjobb barátunk az internet és ott mindig lehet találni valami klassz, teljesen új játokot. Most nyomtatható, ingyenes társasjátékokat ajánlunk, másoktól.

template

 

 

Szivárány és eső

Mr. Printables az egyik örök favorit, igazság szerint az oldalon található játékokkal évekig lehet szórakozni. Naná, hogy társasjáték is van, nem is egy. Ez a szivárványos ráadásul meseszép is, nyomtatni kell hozzá és kockát szerezni mindösszesen, aztán már mehet is a játék. A menet persze egyszerű (dobunk, megyünk előre, az eső  vissza-, a szivárvány pedig előre dobja a játékost), tehát azt azért ne várjuk, hogy egy  Capitaly vagy Carcassone szintjén van, egyszerű, aranyos, nyilván inkább kisebbeknek való, akár a belépő társasjáték is lehet, ha valaki még nem játszott sosem ilyesféle játékkal. Ezen az oldalon találhatók az instrukciók és a link is, ahonnan letölthető.

rainbow-board-game

 

 

 

 

Szörnyes-városrombolós

Ez a társasjáték valamivel tovább készül, mint a nyomtatás, de rejt kihivást és izgalmakat: az összerakás is jónéhány óra, cserébe egy eléggé mutatós, szörnyes játékot kapunk, a készitő szerint kb. 1 órás egy játék. Innen lehet eljutni a letölthető oldalakig.

 

Smash Monster Rampage Free Papercraft Board Game

 

 Cartagena

Kicsit zavarban vagyok, mert ez a játék kereskedelmi forgalomban is van és nem világos, hogy innen most miért lehet letölteni, de talán már letiltották volna, ha ez nem lenne rendben. Ez a játék már igényel némi stratégiai tervezést is. Röviden a lényeg, hogy magát a táblát is variálva tudjuk összerakni, tehát nem lesz mindig ugyanaz. A cél az, hogy a játékos mind a 6 bábuját a célba juttassa. A pálya képekből áll, ilyen képeket tudunk húzni és a kártyák segitségével a következő szabad képre állithatjuk a bábunkat (ha foglalt az első, akkor a másodikra, ha foglalt a második is, akkor a harmadikra, ha mind foglalt, akkor azonnal a célba). A játék lényege, hogy kártyáinkkal taktikázva juttassuk előre úgy a bábuinkat, hogy a többiek lehetőleg utánunk érjenek célba. A letöltési oldalhoz innen juthattok.

cartagena

Csodaország-sakk

Főleg a kezdő, ifjú játékosoknak ajánlott ez az Aliz Csodaországban-figurás sakk. Itt találjátok a letölthető játékot.

Alice in Wonderland Chess Papercraft

Torpedó/Battleship

Klasszikus kedvenc, itt most elképesztően szép grafikával, legalább nem kell matekfüzet hozzá. Itt találjátok a nyomtatható Torpedót.

Battleship-Game-Printable1-550x276

Sablon

És még sablont is nyomtathatunk! Tehát ha van kedvünk társast kitalálni, de rajzolni már kevésbé, akkor ez lesz a befutó, még a szinek is beállithatók, méghozzá itt.

template

Itt találjátok tavalyi letölthető tippjeinket, benne pl. nyomtatható autópályával vagy a szuper papirbabákkal.

nyomtathato_autopalya nyomtathato_kuplanyok

És egy kakukktojás: korábban már ajánlottuk a házilag elkészithető, kifejezetten környezetbarát Scrabble-t is, Bütykölgető vengégposztja nálunk, közsönjük!

butykolgeto_srabble

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr868803644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moni 2014.06.03. 10:39:42

Mindig figyelem hogy a magyar oldalak folyton külföldi oldalakat ajánlgatnak. Elég nevetséges. Miért nem egymást ajánlgatjátok? Annyi szuper magyar oldal is van, szuper társasokat csinálnak magyar anyukák is. Mi ez? Féltékenység?

sugarcandy 2014.06.03. 11:11:27

Kedves Móni, nem értem a felvetésedet. Ez egy blog, ahol azt ajánlom, ami nekem tetszik és azt hiszem, ezzel igy vannak a társaim is, négyen irjuk. Hogy jön ide a féltékenység? Ráadásul elég sok magyar blogot, blogposztot ajánlunk, tehát ez egy elég fura kérdés minden szempontból. Ha figyelmesen elolvasod, akkor fogsz benne magyar vonatkozást találni, nem is egyet. És akkor most megragadom az alkalmat és megkérdezem, hogy neked mi bajod van velünk, mert egy héten belül ez a második nagyon furcsa kommented, az egyik posztra azt irtad, hogy loptuk (és aztán megosztottad a posztunkat úgy, hogy odairtad, honnan vettük az ötletet... miért feketitesz bennünket?), majd kérdőre vontál minket teljesen alaptalanul, most megint kérdőre vonsz egy számodra fontos kérdésben, amit egyrészt lehetne kulturált hangnemben is, de számomra pl. teljesen irreleváns, amit kérdezel: én mindig azt ajánlom, ami tetszik és kipróbálom vagy örömmel kipróbálnám. Mindegy, hogy magyar vagy sem. Ez egy kicsit még mindig szabad ország, ha nem tetszik, amit itt látsz, csinálhatsz bármikor olyat, ami szerinted jobb, neked tetszik, pl. magyar anyukák dolgaiból válogatást. Várom válaszod, Peace! sugarcandy

Moni 2014.06.03. 11:45:47

Itt egy szuper oldal, és soha senki nem ajánlotta még sehol. miért is? Nektek csak az jó, ami Amerikából jön? http://www.modernnagyi.hu/

sugarcandy 2014.06.03. 11:57:44

Kedves Móni, elég rosszul esik, amit irsz. Igen, ez egy oldal, amin hasonló tippek vannak, mint amiket mi is szoktunk csinálni. Aranyos, tényleg. Sok ilyen oldal van, mint pl. a miénk is. Ha olvasod a blogunkat, láthatod, hogy szoktunk magyar dolgokat is ajánlani. És, mint már jeleztem, te is indithatsz egy blogot és ajánlj, amit szeretnél. Akkor majd láthatod, mennyi meló van vele és milyen fura, amikor valaki indokolatlanul, sértő hangnemben támad. Peace!

nyvezse@gmail.com 2014.06.04. 05:56:03

Én nem olvasok külföldi oldalakat, mert nem tudok külföldiül, dolgozó/állandóan rohanó anyaként nincs is időm. Akinek nem tetszik ne jöjjön ide. Nekem szükségem van rátok, mégha nem is tudok kommentelni az időhiány miatt. Egyetlen bánatom, hogy cafeblog lettettek, mert munkahelyen le van tiltva.... Csak így tovább, szorgos tetriszkedést! Kétbalkéz

sugarcandy 2014.06.05. 08:31:17

Kedves Kétbalkéz, köszönjük szépen, nagyon jól esik és jó tudni, hogy van, akinél célt érünk, mert részben pont ezért indult a blog, amit mondasz: időhiányosoknak tippeket ajánlani. Köszi, hogy tetriszezel! RSS-olvasóval talán el tudod olvasni, pl. a Feedly remek.

Veronika Barlainé Bereczki 2014.06.05. 11:33:10

Sziasztok! Köszi a játékokat! A Cartagenára mutató linken nem találom a letöltési lehetőséget. Tudtok segíteni?

sugarcandy 2014.06.05. 12:53:36

Nahát, ez érdekes, mert eltűnt az oldalról, ahol korábban volt... De találtam másikat: http://hosaka.uw.hu/letoltes.html
süti beállítások módosítása