ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kedves szülőm, megint unatkozom! - Játékpakk 8 összegyűjtött mókával közös időtöltésre

2014. július 10. - időtetrisz

Lassan a nyár közepéhez érünk, akad néhány unatkozós nap, az ovis, nyüzsgős, beosztott, pajtikkal teli napok után igencsak ingerszegény és csapnivaló egy átlagos nyári nap átlagos tennivalókkal, különösebb program nélkül, ezért is készülnek ezek a listák mindenféle játékokról,talán nem csak nálunk kelnek el. A múltkori listára elég nagy volt az érdeklődés, ezért már jön is a következő, ezúttal közösen vagy közösen is játszható (és előtte készíthető) játékok szerepelnek.

 

 Paper-Teacup-Craft-Printable

 

 

Ujjfoci

A héten még aktuális is a foci, egyébként meg cukiság és ha nem is fejlesztő-játék, de mindenképp ügyesednek tőle az ujjak. Két óriási pirospont az újrafelhasználási szempontok miatt: a bábokat a kukoricapelyhes dobozból, a kaput cipősdobozból lehet elkészíteni. Letölteni a Red Tedl Art oldaláról tudjátok a figurákat.

fingerpuppetfootball

 

Papírfrizbi

Őszintén: a Krokotak egy kincsesbánya, órákig lehet nézelődni a jobbnál jobb megvalósított ötletek között. Most ezt a frizbit pécéztem ki, főleg azért, mert többen is lehet díszíteni, majd játszani vele. Részletek itt, a Krokotak oldalán.

  frizbi

Bogaras társasjáték
Nyomtatható társasjáték kis bogarakkal és két nagy befőttesüveggel (minden papírból), többféle játéklehetőséggel. Letölthető a Picklebums oldalról.
bug-game-3
Teaparti
A szülők is hivatalosak olykor a játékbabák teadélutánjára, nem árt felkészülni egy szép készlettel, hát ennél helyesebb papírpoharakat nehéz lesz találni és amiatt sem kell aggódni, hogy összetörnek a porcelánok. Letölthető a Red Ted Art oldalról.
Paper-Teacup-Craft-Printable
Utazóskártya
Ha bejött nektek az Időtetrisz sétakártya, ez is jól fog jönni: hosszú úthoz tervezett kártyák klasszikus látnivalókkal az út során, lehet pipálni, ami megvolt. Itt még az plusz, hogy egyéb játékokat is ajánl hozzá a tervező. Letölthető a The Art of Simple oldalról.
utazokartya
Kartontáskák
Ezek a táskák szuper darabok: nem bonyolult megvarrni és dísziteni őket, valamelyik fázisban biztosan fog tud remekelni bármelyik gyerek (ha más nem, matricázhat szabadon) és ha kész, belekerülhetnek a nyári papírjátékok, amiket nem kell térbe hajtani (a korábbi listában jópár ilyet találtok, biztos tennék bele papírtangramot, labirintusokat, sétakártyát). Mindenféle tudnivalók Handmade Charlotte oldalán.
kartontaskak
Origami és valami plusz
Origamizni igazán szórakoztató és egyben precíziós feladat, viszont az a jó hír, hogy a megosztható videók korában már nem olyan bonyolult megtanulni, mint mindenféle vonalakkal jelzett ábrákról, szakkönyvekből. Itt most bálna és róka szerepel, méghozzá azért, mert háttér is készült mindegyikhez, hogy keretezhető is legyen akár, azaz képként, de legalábbis díszként funkcionáljon. A háttér letölthető a nemrég sajnálatosan leállt How About Orange oldalról. 
framed-origami-fox-whale
Memóriajáték festmények képeiből
Ismert képek/alkotások évszámmal és alkotóval: jó alap a beszélgetésre, kinek hogy tetszenek a képek, mit tudnak róluk, értik-e a melléjük írt évszámot, hallotak-e a festőkről stb.  Akik már tanulnak művtörit, lehet, hogy nem ülnek le memóriajátékozni, de pl. ha kisebbekkel játszanának mégis, akkor az is  a játék része, hogy a nagyobbak tanítják a kicsiket. Letölthető az Art History Mom oldalról. Korábbi művészeti mókás ajánlóinkat itt találjátok.
memoriakartya

Korábbi ajánlót itt találsz összegyűjtött letölthető játékokról.

lego-bed-printable2

Jó szórakozást!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr808803678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása