ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Nyári móka: Színes jégkockák ételfesték nélkül

2014. július 24. - időtetrisz

Ha nyári lazulásra gondolunk, abszolút a hideg dolgok jönnek be: hideg csobbanás, jeges fagyi, hűvös limonádé. Ebbe a triumvirátusba illeszkedik a mai poszt, a jégkocka, ami azért egy kicsit különleges, mert nem kocka és nem is fehér: formázott piros halacska és szív formájú. A formákat az IKEÁ-ban lehet kapni pár száz forintért, érdemes beruházni, mert csomó mindenre jól jöhet. Na, de mivel lehet még színezni a málnaszörpön felül?

DSC_0003-002

Mimimo posztjaiban többször is szerpelt a céklapor a különböző kaják, mókák összetevőjeként. Olvashattatok ehető karácsonyi figurákról és fürdős játékról is, mindkettő főszereplője a porrá őrölt cékla, a céklapor volt. (kapható pl. a budapesti Ázsia boltban, erről már írtunk)

DSC_0012

Hálás alapanyag, mert jól lehet vele festeni, nem véletlen, hogy az élelmiszeripar is gyakran használja. Semleges íze miatt a jégkocka színezésére is alkalmas: nem zavaró, maximálisan teret enged az ital eredeti ízének.

Ebben az esetben a sima jégkocka készítése csak annyiban módosul, hogy langyos vizet engedünk, mert abban jobban oldódik a por. Hogy mennyivel dolgozunk az attól függ, hogy mi a célunk, mert ugyebár ahogy olvad a jég, úgy pirosodik az italunk.

DSC_0009

Ha a gyerekeket szeretnénk elvarázsolni a piros jégformákkal, akkor érdemesebb kevesebbet használni, hogy ne fesse be annyira az innivalót. Ha viszont egy baráti társaságot kápráztatnánk el a mutatvánnyal, ráadásul éppen a festés a célunk, használhatunk többet. Érdemes kitapasztalni a mennyiségeket. Íme a fagyott halacskák és a kiinduló ital: limonádé bio citrommal.

DSC_0014-001

Amint a por elegyedett a vízzel, kanállal átmerjük a kockatartóba, és pár órára a fagyasztott húsok és zöldséget közé dugjuk. A végeredmény valahogy így néz ki:

DSC_0023

Tökéletesen limonádés lett,  a cékla nem érezhető. Jó hűsölést!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr418803702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása