Ha nyári lazulásra gondolunk, abszolút a hideg dolgok jönnek be: hideg csobbanás, jeges fagyi, hűvös limonádé. Ebbe a triumvirátusba illeszkedik a mai poszt, a jégkocka, ami azért egy kicsit különleges, mert nem kocka és nem is fehér: formázott piros halacska és szív formájú. A formákat az IKEÁ-ban lehet kapni pár száz forintért, érdemes beruházni, mert csomó mindenre jól jöhet. Na, de mivel lehet még színezni a málnaszörpön felül?
Mimimo posztjaiban többször is szerpelt a céklapor a különböző kaják, mókák összetevőjeként. Olvashattatok ehető karácsonyi figurákról és fürdős játékról is, mindkettő főszereplője a porrá őrölt cékla, a céklapor volt. (kapható pl. a budapesti Ázsia boltban, erről már írtunk)
Hálás alapanyag, mert jól lehet vele festeni, nem véletlen, hogy az élelmiszeripar is gyakran használja. Semleges íze miatt a jégkocka színezésére is alkalmas: nem zavaró, maximálisan teret enged az ital eredeti ízének.
Ebben az esetben a sima jégkocka készítése csak annyiban módosul, hogy langyos vizet engedünk, mert abban jobban oldódik a por. Hogy mennyivel dolgozunk az attól függ, hogy mi a célunk, mert ugyebár ahogy olvad a jég, úgy pirosodik az italunk.
Ha a gyerekeket szeretnénk elvarázsolni a piros jégformákkal, akkor érdemesebb kevesebbet használni, hogy ne fesse be annyira az innivalót. Ha viszont egy baráti társaságot kápráztatnánk el a mutatvánnyal, ráadásul éppen a festés a célunk, használhatunk többet. Érdemes kitapasztalni a mennyiségeket. Íme a fagyott halacskák és a kiinduló ital: limonádé bio citrommal.
Amint a por elegyedett a vízzel, kanállal átmerjük a kockatartóba, és pár órára a fagyasztott húsok és zöldséget közé dugjuk. A végeredmény valahogy így néz ki:
Tökéletesen limonádés lett, a cékla nem érezhető. Jó hűsölést!