Ez a fagyi nálunk az utóbbi időben szinte naponta készül. Imádom, mert finom, gyors, és maximálisan kielégíti őméltósága egyre vadabb fagyizhatnékját, lelkifurdalás nélkül engedélyezhetek neki napi több fagyirohamot is. Az sem mellékes, hogy akkor is készülhet, ha éppen nincs itthon fagyinak való gyümölcs (pl. eper). Ha jól emlékszem, épp egy ilyen pillanat szülte ezt a kombót. Csak banán volt, más nem.
A kiindulópont valahogy így néz ki:
Botmixerrel összedolgozzuk. Ezzel a mennyiséggel megtelik a 6 személyes IKEA-forma, épp csak egy-két tesztkorty marad, amit a főbíráló azon melegében elfogyaszthat. Ez nem cukormentes, annyi cukort tartalmaz, amennyi a joghurtban található. Mi ezt, a Cserpest szoktuk venni natúr verzióban, a gyümölcsösöket általában erre használjuk. A dobozokból egy alapos kimosás után nagyszerű tárolódoboz is válhat - mutatta meg nemrég sugarcandy.(egyébként kimosva a szelektívbe is bedobható)
Ha megkaptuk az ámen-t, mehet a fagyasztóba.
Pár óra és kész.
Azóta már kiteszteltük, hogy a natúr joghurt + gyümölcs + igény szerint nyírfacukor is irtó finom. Szederrel készítettük, ez a verzió inkább felnőtteknek való (illetve magokat jól toleráló gyerekeknek).
Ha ez nem volt elég, itt találsz még az csomó házi fagyi, jégkrém ötletet az Időtetrisz blogról!