ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Rendszerezés a gyerekszobában#5: újrahasznos zárható dobozok apróságoknak

2014. július 16. - időtetrisz

Sokféle játék, alapanyag, kisbigyó szóródik szét könnyen a lakásban, jön a sírás-rívás, amikor elveszen és földöntúli öröm, ha előkerülnek. Próbálkozunk a lehetőségekkel, hol jobban, hol kevésbé jön be valami, annyi azonban már tiszta, hogy az apróságok tartására a legjobb az átlátszó doboz (vagy a címkézés, csak az bajos, amíg nem tudnak olvasni a gyerekek). Lehet ezerfélét venni, de még jobb, ha újrahasznosítunk, most egy jófajta joghurt doboza a megoldás.

cserpesdoboz_

 

A rendszerezés a gyerekszobában-sorozat ötödik részéhez értünk, a dinók szatyros tárolása sikersztori: mindenki tudja, hol a helyük, ott keresik és oda teszik vissza, nagyjából lelkesen. A kisautótároló alakul, a 3 éves fiam még nem annyira tartja be a szabályokat, de legalább néha bekerülnek, a talált apróságok továbbra is a dobozban landolnak és a fürdőszobai játékok is szépen száradnak a kijelölt vödörben a nagy fürdések után. De van rengeteg ilyesmi még:

 aprosagok

A Cserpes joghurtot nagyon szeretjük, úgy tűnik, megbízható darab (a TVE-nél tesztelték is), adalék-, színezék- és tartósítószermentes, a tejföl megközelíti a házi tejfölök minőségét (annyira finom, hogy csak egy friss kenyérrel is isteni), ráadásul ma már rengeteg helyen kapható. A joghurtnak és a tejfölnek egyforma doboza van, nagyon jól mosható, zárható, pont alkalmas arra, hogy kis bigyókat tároljunk benne.

cserpesdoboz_

 

Már nem kell a szelektív gyűjtőbe tenni ezeket és venni sem kell valamilyen tárolókat. Mivel átlátszóak, könnyen átlátható a tartalmuk, azonnal megvan, amit keresünk (már ha ezekben tárolódik), a gyerekeknek is jobb lesz egy idő után, hogy pontosan tudják, hová nyúljanak ezekért a tárgyakért.

 

aprosagok_tarolasa

Ha használjuk az apróságokat, a tetejébe jól kiszedhető néhány darab, nem kell folyton feltúrni a dobozt.

aprosagok_tarolasa_cserpesdobozban

Ráadásul teret is lehet velük spórolni, mert ha a fedő nem sérül, nem hajlik, akkor egymás tetejére tehetőek (ez az egyetlen gyenge pontja: a kicsik könnyen tönkre tehetik a fedőt, bár elvileg ez a korosztály, a 3 év alatti remélhetőleg a közelébe sem kerül az apróságtárolóknak, ahol nagyobb testvér van, ott kicsit bonyolultabb a helyzet).

cserpesdoboz_kishelyetfoglal

Most kavicsok, szilikongyűrűk, maradék filcdarabok és nemezgolyók landoltak bennük, de jöhentek a legódarabok (ha sok van, szín vagy fajta szerint), gyerekékszerek, radírok, zsirkréták, kellékek stb.

cserpesdoboz_fedeles

Szóval köszönjük a Cserpesnek a jó termékeket és a csomagolást is.

 cserpes

Nálatok mire lehet jó ez a doboz?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr608803692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktória cfve 2014.07.16. 15:23:09

nálunk a maradék húsleves levét fagyasztottam le -arra is kiváló. Meg került bele más fagyasztandó étel is.

Nő Feleség Anya Blog 2014.07.17. 14:32:57

Nálunk mindig az a baj, ha kiborul egy ilyen (vagy nem egy). Ha nagyobbak lesznek, biztos majd a rendrakás is jó program lesz, nem csak a bedobozolt apróságok felkupacolása a szoba közepén, minél nagyobb halomba... (4 éves ikrek és 1 éves baba) :-)
süti beállítások módosítása